Moartea este elementul care a trezit întotdeauna sentimentul de teamă, dar și de curiozitate deopotrivă. Cu siguranță ai visat măcar o dată pe cineva trecut în veșnicie. De altfel, unele persoane se visează decedate sau chiar vorbind cu cei plecați în lumea de dincolo.

Explicațiile viselor care implică elementul morții sunt multiple. Acestea variază în funcție de context.

Te visezi vorbind cu o persoană decedată

Oricât se înspăimântător ar părea la o primă vedere, un astfel de vis nu prevestește nimic periculos. Chiar dacă mulți oameni tind să creadă că a comunica în vis cu o persoană decedată indică ceva rău din viitor, nu este deloc așa. Interpretarea unui astfel de vis are mai degrabă legătură cu propriile tale gânduri. Ești de-a dreptul copleșit de plecarea cuiva în lumea de dincolo încât subconștientul tău lucrează astfel.

Vorbești în vis cu o persoană decedată pe care nu o cunoști

Dacă îți apare în vis o persoană decedată pe care nu o cunoști acesta este un semn al fricii tale vizavi de un anumit aspect din viața reală. Te temi să faci un pas anume, iar acest lucru te copleșește de-a dreptul.

Este important și ceea ce are să îți transmită persoana respectivă. S-ar putea să îți arate ce drum ar trebui să alegi.

Totuși, nu este indicat să te ghidezi după un vis atunci când faci alegerile în viață.

Te visezi în veșnicie

Numeroase persoane experimentează acest vis. Astfel, acestea se văd murind sau trecând în lumea de dincolo. Un astfel de vis nu ar trebui să te sperie. Nu înseamnă că același lucru urmează să se întâmple și în viața reală. Dimpotrivă, în popor, se crede că dacă îți visezi moartea, aceasta „a murit”. Astfel, vei mai avea ani mulți de trăit pe pământ.

Visul despre moartea proprie poate fi prezent în somnul tău mai ales din cauza temerii tale vizavi de acest moment inevitabil.