Paralizia în timpul somnului este una dintre cele mai înfricoșătoare experiențe prin care poate trece o persoană. Astfel de situații sunt des întâlnite și extrem de neplăcute.

Ce este mai exact această afecțiune? Ei bine, paralizia în timpul somnului este dată de sentimentul că ești treaz, conștient, însă întreg corpul îți este paralizat. Nu îți poți mișca mâinile sau picioarele. De asemenea, nu poți vorbi.

Ce este paralizia în timpul somnului și când se manifestă

pixabay

Senzația că ceva nu este în regulă cu tine pune stăpânire pe toată ființa ta. Poate fi groaznic să te trezești și să nu poți vorbi, dar nici să-ți miști membrele.
Acest fenomen are loc între procesul de somn și de trezire. Se poate întâmpla atât seara, cât și dimineața.

În cele mai multe cazuri, persoanele care se confruntă cu paralizia, trăiesc și sentimentul de sufocare, teama inexplicabilă sau senzația că cineva mai este cu ei în cameră, potrivit informațiilor oferite de doc.ro.

Cauzele care duc la această afecțiune, încă nedescoperite

Cei care se confruntă cu o astfel de situație vor să știe și motivul pentru care se întâmplă acest proces. Din păcate, cercetătorii nu au un răspuns clar. Este în schimb asociată cu mai multe probleme de sănătate.
S-a ajuns la concluzia că insomnia, tulburările de somn cauzate de un program de muncă în mai multe ture, stresul, atacurile de panică sau un istoric familial sunt doar câteva dintre multele cauze ce pot produce paralizia în somn.

Cum poate fi prevenită sau tratată paralizia din timpul somnului

pixabay

Deși nici până în prezent nu a fost descoperită o cauză exactă, partea bune este că medicii ne învață cum să tratăm această afecțiune.
Este important de știut că acest fenomen nu este deloc unul grav și nici nu necesită terapie. Cel mai bun lucru pe care îl poți face este să dormi între 6 și 8 ore pe noapte.

Fă-ți un program de somn pe care să îl respecți zilnic.
Cu cel puțin o oră înainte de a te pune la somn, evită să mai privești ecranul telefonului sau al laptop-ului. De asemenea, aerisește bine camera și nu ține electronice aproape de tine.