Nu mai este niciun secret faptul că medicii și specialiștii în nutriței recomandă să stăm cât mai departe de grăsimile procesate. Din păcate, multe dintre ele sunt toxice, dar asta nu înseamnă că au fost și interzise. În continuare, pe rafturile supermarketurilor găsim margarină a cărei etichetă ar trebui citită cu atenție.

Dacă obișnuiai să cumperi mereu margarină atunci când mergi la cumpărături în Carrefour, Kaufland sau Lidl, ar fi bine să renunți la acest obicei. Sau, poate să citești cu multă atenție eticheta. Margarina poate fi unul dintre cele mai nocive alimente, mai ales dacă nu știm bine ce ingrediente conține.

Specialiștii au atras constant atenția cu privire la cantitatea de margarină pe care alegem să o consumăm. La fel ca și untul, aceasta conține grăsimi saturate care blochează arterele. Dacă vreți să evitați consumul de margarină sau unt, există înlocuitori mult mai sănătoși. Aici menționăm uleiul de măsline sau de șofrănel. Iar dacă nu puteți să o scoateți din alimentație, cantitatea trebuie redusă.

Ce ingrediente conține margarina din comerț. Te vei gândi de două ori înainte să o mai cumperi

Margarina, pericolul ascuns de la raft

„Margarina vine acum sub formă de baton, tub și lichid. Și nu toate sunt create la fel. Este posibil ca unele porții de margarină să nu fie mai bune decât untul în ceea ce privește efectele lor asupra sănătății.

Cele mai bune alegeri sunt margarinele moi sau lichide care nu au, sau au foarte puține grăsimi trans și mai puțin de 3 grame de grăsimi saturate pe porție.”, spun nutriționiștii, potrivit playtech.ro.

În timp ce la noi în România margarina și untul stau nestingerit pe rafturi, există țări care le-a interzis și le-a eliminat. Vorbim aici despre Danemarca.

Din 2004, în Danemarca nu se mai găsește deloc margarina la raft și nici untul. Decizia a fost luată după ce mai bine de 500.000 de decese anual au survenit de la consumul acestui aliment periculos.