Nicolae Ceaușescu avea un obicei pe care îl respecta cu sfințenie la fiecare petrecere.

Nicolae Ceaușescu, fostul dictator al României avea un obicei pe care îl respecta cu sfințenie la toate petrecerile. Cântăreața de muzică populară, Ștefania Rareș a dezvăluit detalii neștiute despre obiceiurile pe care le avea președintele. 

Ștefania Rareș a fost una dintre aristele preferate ale fostului președinte. Artistași-a amintit detalii din perioada comunistă, precum și un obicei al liderului la care nu renunța niciodată. Nicolae Ceaușescu iubea vinurile de calitate și servea întotdeauna un pahar de „vin roșu-închis, aproape negru”, care nu lipsea de pe masa acestuia.

Cântăreața a vorbit despre petrecerile pe care liderul comunist le organiza, unde promova tot ce este românesc. Aceste petreceri erau cu regim închis și doar cine era invitat putea participa.

„Nicolae Ceușescu ne aprecia pe noi, care cântam românește. Îmi amintesc că, la o recepție desfășurată la Snagov, cu politicieni străini, Nicolae Ceaușescu ne-a acordat toată atenția. Deși nu era un băutor, ținea mereu, pe masă, un pahar de vin roșu-închis, aproape negru. După fiecare piesă, ridica paharul și spunea: ”Îmi place și e frumos tot ce e românesc!”. Nicolae Ceaușescu a fost un român, a iubit acest pământ. Că a făcut și greșeli, nu-l judec eu, dar toată lumea când e în frunte greșește. Și Maria Callas mai scăpa câte o notă, trebuie să reținem doar ce a făcut bun un om.”, a declarat Ștefania Rareș pentru impact.ro.

Arhivă

Ștefania Rareș, imobilizată la pat

Artista Ștefania Rareș a fost imobilizată la pat două luni din cauza unui accident casnic.

„Am avut o problemă la coloană, am crezut că aici îmi este sfârșitul! Nu mai puteam de durere. A venit Salvarea de două ori. Mi-a fugit mașina de spălat în baie, iar eu am împins-o în plină stoarcere. M-a zgâlțâit atât de rău încât, timp de două luni și jumătate, nu m-am ridicat din pat, din cauza durerilor.

Niciun medic nu-mi găsea leacul. Noroc că a venit finul meu, doctor în oase, din America, și mi-a zis: ”Fănico, n-ai nimic! E doar un tendon scrântit”. Mi-a făcut masaj, m-a pus pe picioare din nou!”,ne-a mai zis Ștefania Rareș.

Distribuie

Pasionată de dezvoltare personală, călătorii și citit, ea este atrasă de noutățile și momentele cheie din industria din spațiul public. Andreea face și voluntariat, fiind o persoană implicată în comunitate și în soluționarea problemelor societății căutând să se dezvolte atât pe plan personal, cât si profesional.