În funcție de dispozitivul utilizat, procedura se poate simți la fel de ușoară ca niște înțepături mici până la o senzație de arsură intensă cu unele dispozitive bazate pe energie

Persoanele care doresc o piele cu aspect mai tânăr, dar nu vor să apeleze la injecții cu botox sau să treacă sub proverbialul cuțit, apelează la o procedură numită „microneedling” pentru rezultate care sunt adesea la fel de eficiente.

Un relativ nou venit în lumea dermatologiei estetice, microneedling-ul sună teoretic în teorie. Dar este de fapt destul de sigur, în ciuda faptului că implică realizarea a mii de puncte mici de puncție în piele.

Microneedling folosește numeroase ace mici pentru a produce micro-răni ale pielii. Aceste micro-răniri stimulează producția de colagen nou și pot ajuta la apariția liniilor fine, a ridurilor sau a cicatricilor.

Beneficii

Colaj Substantial

Beneficiile microneedlingului au fost suspectate de mult timp, un dermatolog german pe nume Ernst Kromayer care a experimentat cu conceptul încă din 1905. Mai recent, dermatologii au început să ofere procedura la birou în jurul anului 1995. Conceptul s-a transformat de atunci în diferite linii de acasă.

Adevăratul microneedling, totuși, se face în cabinetul dermatologului, sub îngrijirea unui profesionist certificat de consiliu. De obicei un dermatolog, un chirurg estetic sau un chirurg plastician.

Cum se efectuează

Microneedlingul se efectuează cel mai adesea pe față pentru a îmbunătăți aspectul liniilor fine, ridurilor. Cicatricilor, porilor mari și chiar vergeturilor. Oamenii au făcut-o și pentru a îmbunătăți nuanța și textura generală a pielii. Într-adevăr, orice poate fi îmbunătățit prin producția îmbunătățită de colagen poate fi abordat cu microneedling.

Cum este amplificată această producție de colagen

Ideea centrală din spatele microneedling-ului este că penetrarea acului provoacă traume ale pielii. Care la rândul lor declanșează o „cascada de vindecare a rănilor”. Ca urmare, terapiile topice ale pielii sunt absorbite mai eficient în piele decât ar fi dacă le-ați pune pe o suprafață solidă. „În practica mea, am găsit microneedlingul cel mai util pentru administrarea medicamentelor”, spune Jason A. Clark, dermatolog certificat de consiliu. „Găurile mici create atrag medicamentele aplicate local în piele. Permițând o penetrare îmbunătățită”.

Cu toate acestea, pielea feței nu este limita pentru microneedling. „Microneedling-ul poate fi folosit și pe scalp pentru a stimula creșterea părului. Mai ales atunci când este combinat cu plasmă bogată în trombocite”, spune Souyoul.

De fapt, un studiu, publicat în 2013 în Jurnalul Internațional de Trichologie, a constatat că bărbații care au suferit microneedling în plus. În plus de utilizarea unui medicament pentru căderea părului au experimentat o creștere semnificativ mai mare a părului decât omologii lor care au folosit doar medicamentul.

Distribuie

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.