Oamenii de succes își setează anumite țeluri și fac anumite lucruri într-un mod care le permite să funcționeze la capacitate maximă și să fie mai productivi.

La fel cum cineva a spus odată, „dacă au succes, fac ceva bine”. Acest lucru continuă să indice că știu cum să se organizeze, dar și că sunt foarte disciplinați.

1. Se trezesc devreme

Mulți oameni de succes se trezesc încă de la 5 dimineața. Unii se trezesc mai devreme, alții, mai târziu, dar în nici un caz mai târziu de ora 6 dimineața. Dacă vrei să ai succes, trebuie să te trezești devreme și să fii în fața celorlalți.

Tim Armstrong, CEO, AOL a povestit pentru The Guardian, „De obicei mă trezesc la 5 sau 5:15 dimineața.”

Potrivit acestuia, el trebuie să se abțină de la a trimite e-mailuri imediat ce s-a trezit. Așa are ceva timp de stat la povești împreună cu fiica lui, care la fel ca el se trezește foarte devreme.

Potrivit Insider, Jack Patrick Dorsey, co-fondator și CEO al Twitter are un program strict dimineața, el se trezește întotdeauna la 5 a.m. pentru a se încadra în cele 30 de minute de meditație și un antrenament complet.

2. Beau multă apă

Președintele și redactorul șef al „Huffington Post”, Arianna Huffington, începe ziua bând apă caldă cu lămâie. Dacă nu ești obișnuit nu va fi ușor la început, însă vei obține nenumărate beneficii dacă acest lucru vă intră în reflex.

3.  Fac exerciții

Potrivit Glamour, Michelle Obama se trezește în fiecare zi la 4:30 AM pentru a face exerciții și împreună cu Barack Obama, ea urmărește Sports Center.

„De aceea știu atât de multe despre sport”, spune ea.

Exercițiile fizice sunt un stimulator al sănătății. De aceia îți poți face o rutină de exerciții pentru a te menține în formă și a te elibera de stres, spre exemplu.

4. Își fac o listă

Fie că este zilnică sau săptămânală, să treci ce trebuie să faci te ajută să rămâi organizat. Elaborarea unui plan reduce stresul și îți crește productivitatea. Fără îndoială, oamenii de succes sunt presați de timp. Planificarea unei zilei te va obliga să îți iei în serios timpul.

David Wallechinsky, autorul The Book of Lists: The Original Compendium of Curious spune:

„Oamenii sunt atrași de liste deoarece trăim într-o eră de suprastimulare, iar listele ne ajută în organizarea a ceea ce altfel este copleșitor”

5. Țin un jurnal

Poate părea absurd sau copilăresc, dar să ții un jurnal chiar te ajută. Tim Ferriss, antreprenor de succes, recunoaște:

„Nu țin un jurnal pentru„ a fi productiv ”. Nu o fac pentru a găsi idei grozave sau pentru a expune proza ​​pe care o pot publica ulterior. Paginile nu sunt destinate nimănui decât mie ”.

El afirmă că aceasta este cea mai rentabilă terapie pe care a găsit-o vreodată.

Să ții un jurnal te vă ajuta să îți pui  viața și gândurile în perspectivă. De asemenea, în momentele grele să scrii în jurnal toate lucrurile pentru care ești recunoscător, te ajută să depășești și să analizezi astfel de situații mult mai bine.

6. Meditează

A avea un moment de liniște și pace îți reîmprospătează sufletul mai ales dacă intri în contact cu spiritualitatea ta. Vei avea foarte mult zgomot în timpul zilei, așa că încearcă să găsești un moment din zi, dimineața de preferat pentru a medita.

Într-un interviu din 1999 cu Oprah Winfrey, Jennifer Lopez a povestit despre modul în care meditația o ajută să facă față vieții sale agitate de celebritate. Ea a mai adăugat că meditează dimineața și noaptea.