Cafeaua, băutura ce te scapă de insuficiența renală acută.

Cafeaua este una dintre cele mai cunoscute băuturi consumate din lume. Foarte puține persoane știu însă că această băutură îți protejează rinichii. Mai mult, cafeaua te poate feri de insuficiența renală. Specialiștii recomandă să bem cel puțin o ceașcă de cafea pe zi. 

Cafeaua rămâne cea mai consumată băutură din lume. Multă lume nu-și poate începe ziua fără a consuma măcar o ceașcă de cafea. Poate nu știați, însă cafeaua are o mulțime de beneficii pentru organismul uman.

Un studiu realizat de institutul Johns Hopkins Medicine, arată că peste 14.000 de adulți cu vârstă medie de 54 de ani au fost suspuși unui test. Din acest test, a reieșit faptul că pentru a nu ne expune riscului de insuficiență renală, va trebui să consumăm măcar o ceașcă de cafea în fiecare zi.

social media

Acești oameni au fost monitorizați timp de 24 de ani. În toată această perioadă, aproape 1700 dintre aceștia au făcut o insuficiență renală acută.

După ce au eliminat mai mulți factori din viața lor de zi cu zi, specialiștii au descoperit că riscul unei probleme de acest fel a fost cu 15 la sută mai mic în cazul tuturor participanților care au băut cafea. Mai mult, probabilitatea ca această afecțiune să se dezvolte a fost și mai scăzută la anumite persoane care au băut chiar și 3 cafele pe zi.

Cafeaua consumată pe căldură aduce beneficii mari organismului

Nutriționistul Mihaela Bilic a mărturisit că vara este cel mai indicat să bei cafea. Pe timp călduros, cafeaua poate aduce beneficii mari organismului.

Una dintre beneficii este că te scpaă de hipotensiunea cauzată de caniculă și deshidratare.

„Cafeaua, un remediu pentru insolație și dureri de cap. Mult timp a circulat mitul conform căruia cafeina deshidratează, deci trebuie evitată când afară este cald.
Apoi s-a demonstrat că apa cu care este preparată cafeaua compensează din plin creșterea diurezei provocată de respectiva cafea.”
, a mărturisit Mihaela Bilic.

Distribuie

Am absolvit facultatea de jurnalism din cadrul universitatii Hyperion in anul 2021. Recent, am lucrat intr-o companie multinationala (Multidisciplinary Digital Publishing Institute) ca editor de productie in limba engleza. Sunt o persoana modesta, matura si curioasa. Fiind la inceput de cariera doresc sa ma perfectionez si sa-mi dezvolt abilitatile si cunostiintele.