În general, febra este recunoscută ca un răspuns al organismului în lupta cu infecțiile.  Atunci când vorbim de febra în cazul bebelușilor lucrurile se complică mai mult decât în cazul persoanelor adulte.

Ce e interzis să pui în aplicare atunci când bebelușul are febră

Uite mama încep să se îngrijoreze atunci când temperatura bebelușului crește mai mult de 37,5 grade.

În această fază însă nu vorbim despre o temperatură ridicată ci despre o stare sub febrilă. Abia din momentul în care temperatura crește mai sus de 38,5 grade, trebuie să iei măsuri. Totuși trebuie să acorde o deosebită atenție modului în care intervin pentru a scădea febra.

Înainte de orice procedură, dacă bebelușul are mai puțin de trei luni și prezintă simptome febrile trebuie să te adresezi de urgență medicului. Nu este deloc indicat să intervii administrând medicamente sau să aplici orice altă tehnică „din popor”.

Ordinele mămici experimentează totul de situație în perioada primului an de viață al copilului. De cele mai multe ori, mămicile primesc sfaturi de la cei din jur. Mai ales atunci când vine vorba de posibilele semne ale unui disconfort al copilului. Este esențial să nu pici în plasa tăvălugului de îndemnuri și să acționezi după instinct. De altfel, nu uita să apelezi mereu la sfatul medicului tău pediatru. Cu siguranță atunci când copilul tău are febră, măcar o persoană din jurul lui aplici împachetări. Această procedură a fost de-a lungul timpului utilizată de generații întregi în astfel de cazuri. Totuși, cei mai mulți dintre medici nu o recomandă.

Nu aplica comprese cu spirt sau oțet

Chiar dacă în cazul unui adult această tehnică funcționa nu poate fi valabilă și în cazul bebelușilor. Vaporii eliminați de cele două substanțe ar putea cauza intoxicații copiilor.

Nu se administrează Nurofen, Ibuprofen, Panadol, Algin la copiii cu vârsta de până în 6 luni

Medicamentele trebuie introduse treptat în parcursul dezvoltării copiilor. Astfel dacă nu ai aflat încă ce fel de alergii ar putea avea bebelușul tău nu administrează nicio formă astfel de medicamente. În cazul stărilor febrile este important să ajungi la medic de urgență.