Mihai Șora este o adevărată pagină de istorie a României. La cei 105 ani pe care îi are, stimabilul Șora este foarte activ în mediul online. De foarte multe ori postările sale au făcut adevărate valuri de comentarii. Recent, celebrul filozof a decis să facă mai multe dezvăluiri. 

Până la declanșarea pandemiei, postările filozofului român Mihai Șora erau urmărite, dar nu atât de constant. Având în vedere că a trebuit să stăm închiși în casă, majoritatea oamenilor și-au găsit anumite preocupări. Astfel, marea majoritate a lumii a decis să urmărească postări ale unor personalități din viața socialo-culturală-politică a României.

Printre aceste personalități se numără și filozoful Mihai Șora. Ajuns la vârsta venerabilă de 105 ani, stimabilul Mihai Șora are o comunitate mare de cititori, mai ales pe Facebook.

social media

Mihai Șora este foarte activ pe rețelele de socializare la cei 105 ai săi

Într-una din postările sale recente, filozoful Mihai Șora a decis să le spună cititorului săi care este secretul dietei sale zilnice.

„Ca orice relație, și cea cu mâncarea se deprinde și se educă. Sau nu. Poți face din ea o meserie, pasiunea vieții tale. După cum se poate întâmpla să devină o nevroză, obsesia care îți încalecă existența.

Și te face să ratezi exact ceea ce este important. Copil fiind, Mama s-a căznit îndelung cu mine: nu eram ceea ce îndeobște numim un băiețel mofturos, însă nu vedeam utilitatea alimentării. Înghite, înghite…, te rog frumos erau cuvintele pe care le auzeam mereu în timpul mesei.

Iar atunci mâncam doar de dragul Mamei ori pentru că Tata găsea câte un subterfugiu care să mă convingă sau să-mi distragă atenția. (Mai târziu am cunoscut foamea: foamea crâncenă care te face să cazi leșinat pe stradă, scorbutul și inaniția din pricina cărora te lichefiezi și îți pierzi dinții. Dar asta e o altă poveste.)”, scrie Mihai Șora pe Facebook.

Mai mult, stimabilul Mihai Șora a recunoscut faptul că a renunțat de mulți ani la carne, dar totodată nu este un vegetarian convins. Însă, pe marele filozof, nu îl deranjează dacă merge la cineva în vizită și găsește în farfurie o bucățică mică de carne.

Aceasta este de fapt, dieta domniei sale, Mihai Șora. Poate cei care îl urmăresc îi vor lua exemplul și vor reuși să reducă din ce în ce mai mult consumul de carne.