Zilele toride de vară sunt resimțite din plin si de animalele de companie. Fie că deții câine, pisică, papagal sau un iepuraș, toate se adaptează cu greu unui mediu în care temperaturile urcă prea mult în termometre. Pentru binele lor și pentru a evita vreo problemă gravă cu care se pot confrunta din cauza căldurii excesive, ține cont de câteva reguli.

Crează-i un mediu liniștit, aerisit și răcoros

Dacă ai posibilitatea să-i oferi câinelui tău o curte în care să petreacă timp la răcoare pe perioada verii, e minunat. Dacă nu, trebuie să îi creezi în propria locuință un mic colțișor aerisit și răcoros. În acest loc poți așeza o pătură specială pentru răcire destinată patrupezilor. Obiectul ar trebui să fie de nelipsit din casa oricărui proprietar de câine sau chiar pisică. Deși pare că sunt mai ușor adaptabile la condiții, pisicile resimt la fel de neplăcut canicula. La rândul lor vor fugi în aceste zile de mese prea copioase și chiar de drăgălășenie. Astfel că, nu trebuie să te sperie dacă animalul tău de companie este ușor apatic în zilele călduroase.

Evită plimbările lungi

Redu plimbările cu care ți-ai obișnuit patrupedul în zilele toride. Ieșirile afară pot fi făcute fie în prima parte a zilei, sau seara, când disconfortul termic nu este atât de mare.

Asigură-le necesarul de apă

Animalele de companie pot suferi la rândul lor de deshidratare. Aceasta poate duce la declanșarea unor procese periculoase în interiorul corpului, ducând chiar și la deces. Asigură-te că animalul tău de companie are în mod constant în raza lui vizuală, apă.

Hrana mai puțină

Căldura excesivă îi determină și pe oameni să evite mesele copioase, bogate în grăsimi. De asemenea, unii dintre micii necuvântători vor consuma mult mai puțină mâncare. Nici acest lucru nu trebuie să te îngrijoreze. Puțină mâncare în plus i-ar putea face să simtă un disconfort în plus.