Valentin Ceaușescu a primit averea familiei sale după mai mulți ani de procese.

Nicolae Ceaușescu este cunoscut drept liderul comunist ce a fost la puterea statului între 1974 și 1989.Din 1965 a fost și Secretar General al PCR și a strâns o avere considerată în perioada sa de glorie. Copiii soților nu au putut intra o perioadă lungă în posesia bunurilor ce au aparținut părinților.

Odată cu procesul asupra lui Nicolae Ceaușescu și a soției sale, Elena, averea le-a fost confiscată de stat. După executarea celor doi, urmașii cuplului de dictatori au stat mai mulți ani prin tribunale pentru a recupera o parte din ceea ce a aparținut familiei.

Cele mai multe obiecte de valoare au revenit lui Valentin Ceaușescu, singurul urmaș rămas în viață. După evenimentul din 1989, cei trei copiii, Zoe, Nicu și Valentin au fost arestați sub pretextul de subminare a economiei naționale, iar magistrații au pus sechestru pe toată averea lor.

După șase ani, au fost eliberați și a început procesul pentru recuperarea bunurilor. Zoe a cerut bijuterii, tablouri, cărți, precum și multe alte obiecte valoroase. Din tot ce a cerut, a primit doar patru bijuterii și câteva obiecte. După decesul său, soțul ei a continuat procesul și a primit mai multe haine exclusiviste, precum cojoace bărbătești, haina din blană de leopard, zeci de tricouri, șase genți de damă și multe alte obiecte vestimentare.

Sursa foto: arhivă

Valentin Ceușescu a primit toată averea după lungi procese

Valentin Ceaușescu și-a cerut drepturile în instanță, iar după câțiva ani, a recuperat tablourile și obiectele de artă ce valorau aproximativ 150 de milioane de lei. La distanță de 12 ani de la Revoluție, obiectele au fost evaluate la două miliarde de lei. În 2013, fiul dictatorilor a obținut întreaga avere a părinților săi.

Multe tablouri erau unicat, fiind semnate de pictori celebri, precum Gheorghe Petrașcu, Theodor Pallady, Alexandru Ciucurencu sau Nicolae Tonitza. În prezent, valoarea lor se ridică la sute de mii de euro. De mai mulți ani, Valentin Ceaușescu trăiește ca un om simplu în Capitală.

„Decidem restituirea tuturor bunurilor cu privire la care au fost dipuse măsuri de indisponibilizare şi confiscare prin ordonanţele mai sus menţionate şi care nu au fost restituite, bunuri ridicate de la acesta şi de la Ceauşescu Nicu (1951-1996).”, se arată un comunicat de presă.

Distribuie

Pasionată de dezvoltare personală, călătorii și citit, ea este atrasă de noutățile și momentele cheie din industria din spațiul public. Andreea face și voluntariat, fiind o persoană implicată în comunitate și în soluționarea problemelor societății căutând să se dezvolte atât pe plan personal, cât si profesional.