Frica este o teamă pe care o poți simți față de un pericol real sau imaginar.

Când frica devine reală în ochii tăi, întregul tău corp va reacționa și va simți un șoc. Însă, frica poate afecta serios un organ din corpul tău. Despre ce organ este vorba?

Frica apare atunci când simțim un pericol real sau unul imaginar. Atunci când ne este frică de ceva anume, inima bate foarte tare și devii foarte tensionat. Putem spune că este chiar cel mai neplăcut sentiment pe care îl poate simți un om. Aceasta apare atunci când te simți neliniștit sau când nu ești sigur pe tine. Însă, ceea ce poate nu știai, este faptul că frica poate afecta serios un organ din corpul tău.

social media

Frica te poate îmbolnăvi

Atunci când ți-e frică, inima începe și îți bate din ce în ce mai tare. De fel, principalele frici ale oamenilor sunt: frica de moarte, frica de boli, frica de sărăcie, frica de a pierde o ființă dragă, frica de singurătate sau frica de critici. Cu cât îți este mai frică de un lucru, cu atât te vei concentra mai mult asupra acelui lucru. Când deja vei începe să ai din ce în ce mai multe frici, vei ajunge să ai multe atacuri de panică. Te vei afla într-o stare de dezechilibru și de vulnerabilitate.

Însă, frica te poate îmbolnăvi și îți poate afecta serios un organ. Recent, Lidia Fecioru a fost invitată în emisiunea moderată de Cătălin Măruță. Acolo, ea a mărturisit faptul că frica dezvoltă forme negative asupra glandei tiroide.

„De obicei, forma asta de stres în care trăim dezvoltă forme negative asupra glandei tiroide. Pentru că ea ține de tot ce înseamnă emoțional, de sistemul nervos, neurovegetativ și emoțional.”, a spus Lidia Fecioru în emisiunea lui Cătălin Măruță.