Smochinele sunt delicioase atât crude, cât și uscate. Poate că nu te-ai gândit niciodată, dar ele au numeroase beneficii și cer să fie consumate pentru o viață sănătoasă.

Digestia este îmbunătățită

Smochinele uscate conțin un aport foarte bun de fibre alimentare. Ele ajută tractul digestiv și elimină toate reziduurile acumulate prin alimentele pe care le consumăm. Previne și combate constipația, ajutând la procesele sănătoase din organismul tău.

Menține greutatea corporală

S-a efectuat un studiu privind menținerea greutății corporale cu ajutorul smochinelor. Participanții au primit timp de cinci săptămâni 120 de grame, adică 14 smochine uscate pe care să le consume. Deși au servit cu 300 de calorii în plus, greutatea lor a rămas aceeași. Smochinele au ajutat corpul în procesele zilnice datorită nutrienților pe care le conțin.

Încetinește procesele de îmbătrânire

Cu toții știm că pentru a supraviețui avem nevoie de aer. Hrana și apa pot fi lăsate deoparte pentru o perioadă scurtă, dar fără oxigen nu putem rezista mai mult de câteva minute.

Ei bine, poluarea în care trăim are un efect nociv asupra organismului nostru, dar și a pielii. Aceștia se numesc oxidanți și ajung să afecteze celulele în mod negativ, iar procesul de îmbătrânire este mai rapid.

Smochinele uscate împreună cu alte fructe uscate precum caisele, goji sau prune, conțin mulți antioxidanți. Ei luptă împotriva radicalilor liberi și ne păstrează tineri mai mult timp.

Pixabay

Mențin tensiunea arterială normală

Smochinele sunt bogate în potasiu și foarte sărace în sodiu. În dieta noastră zilnică, înghițim cantități mari de sodiu din cauza alimentației sărate pe care o avem. Astfel, se crează o deficiență de potasiu în organism și nu mai există echilibru între cele două componente.

Întărește sistemul osos

Smochinele uscate sunt bogate în mangan și calciu. Acestea sunt două minerale esențiale în întărirea și menținerea sănătății oaselor. Conținutul ridicat de potasiu din corp, datorat mâncării sărate, împiedică rolul calciului în organism. Consumând smochine în mod frecvent, scad șansele de a avea osteoporoză.