Legumele verzi sunt pline de beneficii și antioxidanți. Acestea ar trebui consumate în fiecare zi pentru a ne bucura de ceea ce ne pot oferi. 

Specialiștii în domeniu nutriției consideră că cele mai sănătoase legume sunt varza, spanacul, broccoli, fasole verde sau salata. Legumele cu frunzele verzi sunt un susținător al unui organism sănătos care aduce multe beneficii.

Printre cei mai mari consumatori de legume verzi se află grecii, italienii sau locuitorii din America de Sud. S-a demonstrat că persoanele din America de Sud sunt cei mai longevivi oameni.

Beneficii ale legumelor verzi

1. Legumele verzi conțin fibre, ajutând la scăderea colesterolului și elimină grăsimea în exces. Fibrele induc senzația de sațietate și vei mânca mai puțin. Acestea ajută la îmbunătățirea digestiei și intestinului

2. Legumele sunt surse de proteine vegetale și ajută la creșterea masei musculare. Nivelul alcalin al sângelui va crește și este îmbunătățit procesul prin care se absoarbe calciul în oase.

3. Studiile au demonstrat că legumele verzi consumate zilnic scade riscul de cancer la stomac, plămâni, sâni sau ovare.

4. Legumele conțin antioxidanți care ajută la menținerea tinereții, acestea reduc ridurile și păstrează pielea sănătoasă și strălucitoare. Ajută la neutralizarea toxinelor aflate în sânge care sunt ingerate prin radiații sau poluare.

5. Sunt bogate în vitamina K și ajută activitatea creierului, îmbunătățind funcțiile psihomotorii, reflexele și cunoașterea generală.

Pixabay

6. Legumele conțin acid folic care este important în menținerea nivelului de hemoglobină ale organismului și luptă împotriva depresiei și anxietății.

7. Au capacitatea de a ține nivelul optim al glicemiei din sânge, având un număr glicemic mic. Mai multe legume verzi, precum broccoli, fasolea verde sau spanacul sunt mai sănătoase dacă sunt preparate la abur fiindcă nu-și pierd din proprietăți.

8. Legumele conțin cantități mari de clorofilă. Este utilă pentru susținerea transportului de oxigen și creșterea producției de celule roșii din sânge. Clorofila mai ajută și la curățarea ficatului și a sistemului limfatic.