Spanacul este o alegere sănătoasă oricând. Mai multe studii au demonstrat că spanacul este plin de vitamine și nutrienți și ajută organismul să lupte împotriva anumitor boli. Se poate consuma crud, în diferite combinații de salate sau gătit, sub formă de mâncare. 

Spanacul este un aliment consumat de mii de ani în diverse părți ale lumii. Fiecare încearcă să îi dea un gust nou, folosindu-l în diverse feluri de mâncare. Acesta este bogat într-o serie de nutrienți care ajută organismul să funcționeze la capacitatea cea mai bună. Ajută la îmbunătățirea vederii, previne osteoscleroza, bolile de inimă, susține sistemul osos, luptă alături de noi împotriva stresului și crește sistemul imunitar.

Pixabay

Beneficiile spanacului

  • Alimentul conține mai multe vitamine, precum C, E, magneziu, seleniu și beta caroten. Acestea ajută organismul să lupte împotriva stresului și a problemelor de sănătate.
  • Spanacul este bun de consumat pentru o vedere sănătoasă fiindcă are un conținut bogat de beta caroten, zeaxatină și luteină. Se recomandă consumul regulat pentru a preveni și alte boli ale ochilor, precum cataracta. Lipsa de vitamina A duce la o vedere mai slabă, așa că ai grijă să incluzi și alimente ce conțin această vitamină.
  • Pentru un sistem muscular sănătos, spanacul este un ajutor foarte bun. Acesta conține vitamina K, magneziu și calciu. Din acest motiv, spanacul este preferat de către personajul din desenele animate, Popey Marinarul.
  • Spanacul ajută la întărirea sistemului imunitar. Este bogat în nutrienți, vitamine și minerale ajutând și la inflamațiile din organism.
  • Dacă îți dorești o piele sănătoasă, ai grijă să consumi spanac în mod regulat. Planta conține magneziu, iod și seleniu care ajută la strălucirea pielii, cât și la creșterea părului și a unghiilor.
  • Spanacul este un antiinflamator excelent datorită conținutului de acizi Omega 3, vitamina C și antioxidanți naturali. Acesta ajută și în lupta împotriva cancerului.
  • Planta ajută la scăderea colesterolului rău din sânge. Ajută la echilibrarea grăsimilor din sânge și este recomandat persoanelor care se știu cu afecțiuni cardiovasculare și colesterolul crescut.