În fiecare zi, aproximativ opt milioane de oameni călătoresc cu avionul, iar pe parcrsul zborului, aceștia au tendința să facă lucruri destul de ciudate. Una dintre cele mai bizare alegeri făcute la altitudine mare este nevoia noastră subită de suc de roșii.

Băutura savuroasă și densă este mai degrabă un ingredient de folosit în mâncare pentru majoritatea oamenilor. Însă, pentru mulți pasageri de avion, este prima lor alegere în materie de băuturi. Istoricii aviației spun că sucul de roșii din avioane este o tradiție de lungă durată și că totul a început în primele zile ale călătoriilor cu avionul comercial. Pe atunci, zborul putea fi destul de terifiant.

e băutură neașteptată consumă oamenii în avion
Instagram

De ce bem suc de roșii în timpul zborului?

Se pare că celebra aplicație TikTok mai are și clipuri cu scop educativ. Vlada Grecu, o însoțitoare de zbor și influencer pe TikTok s-a hotărât să ne explice de ce avem această poftă neobișnuită atunci când zburăm cu avionul.

Conform specialiștilor atunci când ne aflăm la altitudine, presiunea în cabină este scăzută. Sângele tău primește mai puțin oxigen, ceea ce face ca receptorii de miros și gust să fie mai puțin sensibili. 

De asemenea, majoritatea companiilor aeriene mențin cabina la aproximativ 10 până la 15% umiditate. Acest lucru vă usucă nasul și gura, reducând și mai mult simțul gustului.  Vlada ne explică mai simplu acest fenomen.

@vlada.prada IG:grekuvlada #vladaprada ♬ original sound – Vlada Grecu 😈

Oamenii au confirmat în comentarii

Părerile sunt împărțite, însă cei mai mulți au încercat cel puțin o data sucul de roșii în timpul zborului. Unii îl beau pentru că este sățios. Alții spun că este un calmant pentru stomacul agitat. Iar majoritatea oamenilor îl beau doar pentru că este acolo.

Dovada este chiar o companie aeriană germană. Aceasta și-a dat seama că vindeau 53.000 de galoane de suc de roșii într-un an. Compară asta cu 59.000 de galoane de bere. Gândul că sucul de roșii oferă berii un asemenea tip de competiție pare ridicol, așa că este ușor de înțeles de ce nu toată lumea știe despre această preferința neobișnuită.