Iată cât timp trebuie să fierbi cafeaua la ibric.

În ciuda faptului că există foarte multe aparate și esspresoare, cafeaua la ibric va fi întotdeauna savurată de către iubitorii acestei băuturi. Mai mulți internauți sunt de părere că românii fac o mare greșseală atunci când beau cafeaua. Iată ce reguli trebuie respectate atunci când vrei să pregătești o cană perfectă de cafea la ibric. 

Cafeaua este printre cele mai populare băuturi din lume. Indiferent că o bei neagră, cu lapte, zahăr sau miere, această băutură îți oferă un boost de energie pentru tot restul zilei. În ultima decadă, tehnologia a avansat foarte mult. Tot felul de aparate și esspresoare și-au făcut apariția pe rafturile din supermarket-uri.

Cu toate acestea, mulți români preferă să facă această băutură prin metoda clasică: de a face cafea la ibric. Chiar și așa, specialiștii susțin că timpul corect de fierbere al cafelei nu este cunoscut de toată lumea.

social media

Cât timp trebuie să fierbi cafeaua la ibric, de fapt

Mai exact, tot ce ar trebui să faci când vei prepara cafeaua la ibric, este să adaugi boabele măcinate fin peste apa fierbinte din ibric. Este bine de știut faptul că apa se ține pe foc în jur de 3 sau 4 minute, după ce a ajuns în punctul de fierbere. Vei lua apa de pe foc și vei adăuga cafeaua.

Un lucru important este să nu fierbi cafeaua odată cu apa. Ea va trebui lăsată la infuzat timp de două minute.

Orele ideale la care trebuie să bei cafeaua

Amatorii de cofeină sunt sfătuiți să nu folosească lapte rece de la frigider în cafea, deoarece gustul acesteia se va altera. Cel mai indicat este să pui zahăr în cafea, miere sau îndulcitor, după caz. O linguriță sau două de lapte poate fi păstrat la temperatura camerei.

Cât despre orele la care cafeaua trebuie băută, aceasta se bea de obicei la primele ore ale dimineții, pentru ca organismul să primeacă un surplus de energie.

Distribuie

Am absolvit facultatea de jurnalism din cadrul universitatii Hyperion in anul 2021. Recent, am lucrat intr-o companie multinationala (Multidisciplinary Digital Publishing Institute) ca editor de productie in limba engleza. Sunt o persoana modesta, matura si curioasa. Fiind la inceput de cariera doresc sa ma perfectionez si sa-mi dezvolt abilitatile si cunostiintele.