Porumbul fiert este foarte căutat și consumat mai ales în sezonul de vară.

Nimic nu merge mai bine decât acesta și puțină sare pe deasupra. Este un adevărat deliciu pentru toată lumea. Dar totuși, cât timp trebuie ținut la fiert pentru a rezultatul să fie pe măsura așteptărilor?

Porumbul poate fi pregătit și pe grătar, dar și fiert. Frunzele lor se desfac și se așează știuleții de porumb într-o oală încăpătoare. Deasupra se pun o parte din foi și apoi se acoperă cu apă. Un truc simplu este adăugarea de puțin zahăr în apă pentru un gust mai bun.

Dacă vei pune sare în timpul fierberii, acesta se va întări, iar rezultatul nu va fi cel așteptat. Porumbul se lasă la fiert timp de 10 sau 15 minute, după ce apa începe să clocotească, până când furculița poate intra cu ușurință în știuleți. Se recomandă ca acesta să nu stea prea mult timp în apa fierbinte.