Nu a folosit formule matematice complexe sau metode de calcul avansate, ci pasiunea pentru hochei și un spirit creativ.

Răspunsul de neașteptat care a surprins o școală întreagă

La o lucrare de control, fetița a fost întrebată simplu: cât fac 9×9? Răspunsul clasic ar fi fost 81, dar tânăra a ales un răspuns neortodox: „Hossa”. Reacția inițială a învățătoarei a fost una de confuzie, însă curiozitatea a împins-o să încerce să înțeleagă raționamentul din spatele răspunsului atipic.

Fără a fi pedepsită pentru un răspuns aparent greșit, fetița a fost invitată să clarifice sensul răspunsului său în ziua următoare. Astfel, o simplă înmulțire a devenit scena unei discuții memorabile care a implicat nu doar eleva și profesora, ci întreaga școală.

Conform Yahoo.com, fetița și-a justificat răspunsul explicând că „Hossa” reprezintă numărul 81 în echipa locală de hochei, Chicago Blackhawks. Mica vedetă a demonstrat astfel nu doar că este o fană înfocată a echipei, ci și că matematica poate fi înțeleasă și prin prisma pasiunilor personale.

Incredibilul răspuns a atras admirația profesoarei care, surprinsă de ingeniozitatea și originalitatea micuței, i-a acordat calificativul 10 cu felicitări. Astfel, ceea ce ar fi putut părea la început un răspuns greșit s-a transformat într-o lecție valoroasă despre creativitate și gândire laterală.

De la lucrarea de control la viralitate pe internet

Această poveste nu s-ar fi oprit aici. Mama fetiței, mândră de inventivitatea și pasiunea fiicei sale, a postat pe Facebook o fotografie cu lucrarea de control. Rapid, postarea a adunat mii de aprecieri și a fost distribuită masiv, inclusiv de pagina oficială a echipei de hochei Chicago Blackhawks.

[xyz-ips snippet=”just”]