Tu poți să rezolvi această problemă?

Cel mai greu test IQ, cu beţe de chibrituri. Antrenează-ți mintea cu unul dintre cele mai complicate teste de perspicacitate. Jocurile care testează perspicacitatea şi ţin creierul activ au fost mereu căutate.

Conform celor spuse de experții în domeniu, testele de inteligență reprezintă o metodă care face parte din diagnosticul psihologic și care stabilește, de fapt, gradul de inteligență pe care o persoană îl are.

Multe persoane s-au întrebat dacă testul IQ reprezintă un instrument corect de măsurare a inteligenței și, nu de puține ori, au existat controverse în baza acestuia.

Iată care este cerinţa acestui exercițiu care se bazează pe beţele de chibrit.

Sursa: Social Media

Testul cu beţele de chibrit îţi testează atât perspicacitatea, puterea de a gândi raţional, dar şi cunoştinţele de matematică pentru că, în final, va trebui să obţii trei figuri geometrice.

Ce trebuie să faci ca să rezolvi acest banal test? Trebuie să muți trei bețe de chibrit, astfel încât acestea să formeze trei pătrate.

Tic-tac, tic-tac, timpul s-a scurs

Iată rezolvarea testului.

Sursa: Social Media

Ce reprezintă IQ-ul?

IQ-ul reprezintă măsura inteligenței umane exprimată printr-un număr rezultat după susținerea unui test standardizat, raportat la vârsta cronologică. Majoritatea oamenilor se situează în jurul valorii de 100, interval 90-110, cu o inteligență considerată medie.

Dar o valoare de peste 120 este considerata inteligență superioară, iar o valoare de peste 130 înseamnă deja o supradotare cognitivă. Însă într-un sens invers, un IQ de 75 – 85 exprimă un “intelect de limita”, în vreme ce un IQ sub 70 arată existența unui retard în funcționarea cognitivă.

Însă fiecare om se naște cu un potențial de inteligență moștenit genetic de la predecesori. Aceea este inteligența nativă sau inteligență fluidă. Ea se măsoară prin teste de inteligență non-verbale, în care se operează cu imagini și simboluri abstracte, fără utilizarea conceptelor verbale.

Share.

Sunt o persoană liniștită, sociabilă și ambițioasă. Îmi place ideea de a livra informații necunoscătorilor, ador să ascult poveștile oamenilor și să ofer ajutor atunci când mi se cere.