Descoperă din acest articol cât de des trebuie să te speli în funcție de părțile corpului.

S-ar putea să vă gândiți că dușul în mod regulat este unul dintre cele mai bune lucruri pe care le puteți face pentru sănătatea dvs. generală. Cu toate acestea, spălatul zilnic nu este de fapt necesar pentru majoritatea oamenilor. De fapt, doar unele părți ale corpului tău vor beneficia de spălări zilnice, în timp ce altele pot fi curățate doar de câteva ori pe săptămână.

 Părul

Deși nimic nu se poate compara cu senzația de păr proaspăt spălat, nu orice tip de păr trebuie să fie șamponat zilnic. Doar persoanele cu păr fin și delicat pot beneficia de spălările zilnice deoarece tinde să arate mult mai repede gras. Dar dacă părul tău este creț sau texturat, poți scăpa cu ușurință de șamponarea la două săptămâni .

Axilele

În timp ce transpirația este absolut normală și toți avem uneori axile urât mirositoare, nimeni nu vrea ca mirosurile corporale neplăcute să le afecteze viața socială. Spălarea axilelor zilnic și aplicarea unui deodorant ar trebui de obicei să fie suficient pentru a ține la distanță această problemă.

Sursa: Social media

Picioarele

Mulți oameni cred că picioarele lor se vor curăța de apă și săpun de la duș, dar de fapt nu este suficient pentru a preveni crăpăturile enervante și transpirația. Pentru a vă menține picioarele sănătoase, spălați-le și frecați-le o dată pe zi folosind apă caldă și săpun pentru a preveni iritația și calusurile.

Întregul corp

Deși un dus fierbinte te poate ajuta să te relaxezi după o zi lungă, a face baie în fiecare zi nu este necesar și chiar îți poate irită pielea. Apa fierbinte și săpunurile dure îndepărtează uleiurile naturale ale pielii, determinând uscarea acesteia mult mai repede. Pentru majoritatea oamenilor, dușul de doar două până la trei ori pe săptămână este suficient pentru a rămâne curat.

Limba

În timp ce periajul corect pe dinți și îngrijirea gingiilor sunt pași esențiali pentru un zâmbet perfect, curățarea limbii este, de asemenea, esențială pentru a vă menține respirația proaspătă mai mult timp. Limba ta are multe creste mici care pot ascunde bacteriile, iar răzuirea  zilnică după periaj poate ajuta la eliminarea respirației urât mirositoare.

Distribuie

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.