Recent, pe cel mai cunoscut site de vânzări din țară, OLX, a apărut pentru pasionații de istorie și artă un anunț cu adevărat impresionant. Un bărbat a scos la vânzare un covor din lână, realizat manual, cu portretul soților Ceaușescu. Din păcate, nu oricine își permite să cumpere covorul, deoarece prețul este și mai impresionant.

Nicolae Ceauşescu a fost unul dintre cei mai controversaţi lideri români și a rămas în istoria colectivă un personaj obsedat de imaginea lui. Pentru unii oameni a reprezentat o rază de lumină în această țară, însă alții nu au fost deloc mulțumiți de traiul pe care îl oferea.

Cu toate acestea, el face parte din istoria României și este promovat chiar și în ziua de astăzi. Nimeni nu știe cum vânzătorul de pe OLX a intrat în posesia acestei piese de colecție unicat, însă anunțul a făcut furori în lumea bogătanilor.

Cât costă pe OLX un covor handmade cu soții Ceaușescu. Suma reprezintă contravaloarea unei garsoniere în București
OLX

40.000 de euro va scoate din buzunar cel care va cumpăra covorul unicat cu soții Ceaușescu

Dineș Octavian nu a cerut nici mai mult, nici mai puțin de 40 de mii de euro pentru covorul unicat. Acesta este realizat manual din lână în centrul căruia este țesută efigia cu portretul lui Nicolae și Elena Ceaușescu. Octavian a precizat totuși că se poate negocia prețul. Însă, nu va lăsa probabil mai mult de 5 mii de euro, pentru piesa de colecție unicat.

Proprietarul a adăugat în descrierea de pe OLX și detalii despre textura covorului și starea în care se află. De asemenea a postat poze cu actele pe care le deține pentru a demonstra că este original.

Cei doi soți sunt realizați  „pe fond bleu, încadrați de un chenar în formă ovală, cu modele artizanale, cu dimensiunile: 2,95m/2,60 m. La confecționarea covorului, care s-a făcut manual de către un colectiv al U.C.E.C.O.M. Mislea Băicoi, la cererea unui demnitar care l-a oferit Familiei Ceaușescu, s-a lucrat doi ani.”, a scris Octavian în anunțul de vânzare.

Cât costă pe OLX un covor handmade cu soții Ceaușescu. Suma reprezintă contravaloarea unei garsoniere în București
OLX