Studio-urile foto sunt la mare căutare de obicei, în această perioadă a anului

Fotografiile sunt acele bucăți de amintiri pe care le păstrăm pentru o eternitate. Mai ales în perioada Crăciunului, oamenii sunt doritori să imortalizeze într-un cadru de poveste, „povestea” vieții lor.

Ce preț are o ședință foto profesională

Dintotdeauna, fotografiile de Crăciun au fost o plăcere de a fi realizate de protagoniști, dar și de profesionistul din spatele camerei. Dacă acum trei decenii acestea erau realizate la serbări școlare, alături de brad, alături de Moș Crăciun sau „Gerilă”, personaj adaptat vremurilor comuniste, lucrurile s-au schimbat.

Pozele cu tematica sărbătorii Crăciunului au devenit o adevărată afacere pentru fotografi. În perioada de dinaintea Nașterii Domnului, piața abundă de oferte atractive ale ședințelor foto tematice.

Numeroase familii apelează la acest mod de a crea amintiri care să dăinuie peste ani. Atât cu adulți cât și cu cei mici, pozele de Crăciun sunt o reală plăcere de a fi privite.

Sursa: Social media

Cât costă însă să realizezi un astfel de „pictorial” alături de familie? Ei bine, dacă vrei să ai parte de o ședință foto profesională trebuie să pui un buget serios la bătaie.

Prețurile pornesc în acest sens de la 250 de euro și pot atinge un prag și mai mare. Acestea sunt stabilite evident în funcție de mai multe criterii. Dacă vorbim de un fotograf cu o experiență mare în domeniu, în mod clar, acesta își va cere onorariul generos.

De altfel, logistica este la fel de importantă.

Dacă optezi pentru un studio dotat la cele mai înalte standarde tehnologice, prețul va fi pe măsură. Aparatura din acest domeniu este una extrem de costisitoare.

De altfel și cadrul realizat de fotografi, costă. De cele mai multe ori profesioniștii investesc în obiecte de decor valoroase. Astfel, pentru a-și justifica investiția, evident, prețurile vor fi pe măsură.

La pachet cu realizare pozelor vine și editarea lor. Aceasta este o muncă în plus pentru profesionist. În cele mai multe cazuri, acest pas solicită destul de mult timp. Astfel, fiecare etapă are costurile ei.

Distribuie

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.