Dacia 1410 a ajuns să fie o adevărată comoară. Mulți sunt gata să dea mii de euro ca s-o cumpere

Mașinile românești, cum ar fi clasica Dacie, au ajuns adevărate bijuterii pe patru roți. Cei care nu s-au putut despărți de ele și le-au păstrat în condiție bună stau acum pe o mină de aur. Vehiculele au ajuns să coste o mică avere pe platformele de vânzare.

Vechia Dacie, cu care cei mai mulți dintre noi am crescut, devine preferata colecționarilor. Mașinile care până nu demult erau peste tot pe șosele au ajuns adevărate comori. Iar cei care le-au păstrat până acum și le-au îngrijit pot profita din plin de valoarea lor. Mulți încă nu au aflat pentru ce sume le pot vinde.

Dovadă și este un anunț al unui român pe platforma de vânzare OLX. Pentru comoara pe patru roți, pe care a reparat-o ori de câte ori a fost nevoie și a îngrijit-o, cere 11.700 de euro. Este vorba de un model Dacia 1401, fabricat acum mai bine de 30 de ani, adică în 1991.

Starea vehiculului este, într-adevăr, aproape perfectă. Are bare de protecție negre, mască frontală din pastic și 4 faruri. De asemenea, scaunele sunt îmbrăcate în material textil roșu și au tetiere. Iar volanul este cel autentic și nu prezintă semne de uzură.

Cât despre dotările mașinii, sunt cât se poate de simple. Motorul are o capacitate de 1,4 litri și 62 de CP. O mare calitate a vehiculului sunt însă kilometrii pe care i-a parcurs. Se pare că este o mașină cu care nu s-a circulat foarte mult. Așa că are doar 2.199 de kilometri parcurși pe șosele.

O altă Dacia 1410, vândută în Cehia cu aproximativ 9.000 de euro

Și nu este singura dovadă că colecționarii de mașini iubesc clasica Dacie românească. Tot un model Dacia 1410 a ajuns să fie vândut pentru o mică avere în Chehia. Cumpărătorul a trebuit să achite 8.800 de euro ca să intre în posesia mașinii.

Mașina este model TXL și a fost produsa în 1990 în România. Proprietarul și-a dorit atât de mult mașina, încât a cerut să îi fie livrată în Cehia. Și acolo a rămas până când a fost scoasă la vânzare pe piața internațională. Cu doar 2.166 kilometri la bord, și-a găsit un nou proprietar la începutul anului 2022.

Share.