Finala celui de-al 12-lea sezon al show-ului de divertisment „Românii au talent” a avut loc vineri, 27 mai. Câștigătorul serii a fost Darius Mabda, cel care a intrat în posesia premiului cel mare, de 120.000 euro. Tânărul dansator a reușit să-i impresioneze pe toți cu talentul său. El este și câștigător al premiului de originalitate, în valoare de 10.000 de euro. 

Darius Mabda, marele câștigător „Românii au talent” 2022

Cei 11 participanți care s-au luptat pentru premiul cel mare de la „Românii au talent” au fost: Emanuel Ion, Darius Mabda, X-treme Brothers, Martina Meola, Zametheea, Raisa Radu, Alex Dowis, Gabriela Dincă, Aurel Niamțu, Bianca Ciocîrlan și Ana Maria Mircea.

Publicul a fost cel care a votat și a decis marele câștigător al serii! Pe locul trei s-a clasat Martina Meola, care a luat un cec de 10.000 de euro. Pe doi a fost Emanuel Ion, iar pe primul loc Darius Mabda, adolescentul de 13 ani.

Micuțul dansator din Oradea a obținut numai cuvinte de laudă din partea juraților, uimiți de abordarea cu totul specială a numărului de coregrafie, care dincolo de mișcări de dans, relata o poveste plină de sensibilitate și expresivitate. Darius Mabda a primit Golden Buzz de la Mihai Bobonete, astfel s-a clasat direct în semifinalele „Românii au talent”.

„Am văzut foarte mulţi dansatori buni şi talentaţi. Dar ce ai tu este special. Îţi doresc din toată inima să ajungi pe podium anul acesta. Dacă nu chiar să câştigi”, i-a spus Andra, atunci când a primit Golden Buzz.

foto: captură PRO TV

Emisiunea de la PRO TV s-a bucurat de o audiență remarcabilă vineri seară, în finala „Românii au talent”. Pentru titlul de „Cel mai talentat român” și premiul de 120.000 de euro s-au luptat 11 eroi, însă doar unul a ieșit învingător. Anul acesta, jurații au avut de ales din cei peste 300 de concurenți, dar unul singur a demonstrat că poate ridica publicul în picioare. Doar unul a pus mâna pe marele premiu de 120.000 de euro. Mai exact, este vorba despre Darius Mbda!

Înainte de marea finală „Românii au talent”, casele de pariuri l-au favorizat pe Emanuel Ion, cu o cotă medie de 1,35. La polul opus s-au aflat Bianca Ciocârlan și X-Treme Brothers, cu o cotă de 75.

Cine este Darius Mabda, câștigătorul „Românii au talent”

Într-o înregistrare video publicată pe pagina de Facebook a emisiunii difuzate pe PRO TV, băiatul a povestit că şi-a convins părinţii să-l trimită la cursuri de dans la vârsta de 8 ani, după ce a văzut multe coregrafii la televizor. Darius este pasionat de dansul contemporan şi de balet.

Darius este elev la Liceul de Coregrafie și Artă Dramatică Octavian Stroia și locuiește într-un internat din Cluj-Napoca. Părinții lui au rămas acasă în Oradea și îl susțin pe fiul lor pentru a deveni un dansator cât mai bun.

„Mi-a fost teamă că nu se va acomoda. Am vrea şi să îl supraveghem mai mult. E greu pentru că nu e lângă noi. Dar se descurcă. Vrea să muncească pentru a ajunge acolo unde îşi doreşte”, a zis mama sa, Daciana Mabda, potrivit ebihoreanu.