Vineri seară, 27 mai, a avut loc finala „Românii au talent”, sezonul 12. Show-ul de talente de la PRO TV și-a desemnat prima dată câștigătorul premiului pentru originalitate. Cel care a reușit să pună mâna pe cecul de 10.000 de euro a fost Darius Mabda, în vârstă de 14 ani. 

Darius Mabda a câștigat premiul de originalitate la „Românii au talent”! Adolescentul i-a învins pe DJ Hugo Arthur, Alex Dowis, Eva Nicolescu și a luat cecul de 10.000 de euro. La doar 14 ani, marea lui pasiune este dansul, așa reușind să-i impresioneze pe toți în marea finală „Românii au talent”.

Darius Mabda a câștigat premiul de originalitate

„Fericire, bucurie și mândrie. Mândrie că am reușit să ajung aici și că e foarte multă muncă în spate”, a declarat Darius Mabda, câștigătorul premiului pentru originalitate de la „Românii au talent”.

„Nivelul este fără precendent. Ăsta a fost cel mai spectaculos număr! Am urmărit un număr perfect!”, a conchis Andi Moisescu despre Darius Mabda.

Mihai Bobonete: Nici nu se putea termina mai frumos finala asta! Ai fost senzațional! Au fost cadre de film pe scenă! Eu nu am niciun dubiu că tu nu vei fi câștigătorul sezonul 12!”

foto: captură PRO TV

Cine este Darius Mabda, tânărul de 13 ani de la „Românii au talent”

Darius este elev la Liceul de Coregrafie și Artă Dramatică Octavian Stroia și locuiește într-un internat din Cluj-Napoca. Părinții lui au rămas acasă în Oradea și îl susțin pe fiul lor pentru a deveni un dansator cât mai bun.

„Mi-a fost teamă că nu se va acomoda. Am vrea şi să îl supraveghem mai mult. E greu pentru că nu e lângă noi. Dar se descurcă. Vrea să muncească pentru a ajunge acolo unde îşi doreşte”, a zis mama sa, Daciana Mabda, potrivit ebihoreanu.

Încă de mic copil, Darius este pasionat de dansul contemporan şi de balet. El visează să ajungă în Rusia, la Teatrul Balșoi.

„Cel mai mare vis al meu, dacă voi fi balerin, este să ajung la Teatrul Balşoi, din Moscova, iar dacă o să merg pe dans contemporan, vreau să ajung în Canada”, mai specifica tânărul de 13 ani.