Iată ce trebuie să faci pentru a plăti mai puțin la factura de energie electrică.

Din păcate, în majoritatea locuințelor, electrocasnicele rămân în priză toată noaptea, chiar și atunci când nu sunt folosite. Nu este o adevărată risipă de energie?

Dacă vrei sa reduci costurile, trebuie neaparat sa îți creezi obiceiul de a le deconecta in fiecare seara înainte de culcare. Iată lista tuturor dispozitivelor care îți măresc factura la energie.

CITEȘTE ȘI – Facturi foarte mari? Acest aparat electrocasnic este de vină

Da, este posibil să vă reduceți factura de energie electrică. Mai trebuie să respectați niște reguli. Veți observa schimbări semnificative dacă urmați o rutină zilnică simplă: deconectați dispozitivele electrice și electronice înainte de a merge la culcare.

Sursa: Social media

Prea mulți dintre voi încă mai credeți că oprirea lor este mai mult decât suficientă pentru a economisi energie. Fals!

Cuptorul cu microunde

Cuptorul cu microunde nu este folosit continuu, suntem de acord. Prin urmare, ar fi mult mai inteligent să-l deconectați după utilizare, sau cel puțin în timpul nopții, deoarece continuă să consume energie electrică chiar dacă nu îl folosiți.

Televizor

Este probabil cel mai mare dușman al tău când vine vorba de consumul de energie! Îl pornești doar seara, după muncă, pentru a te relaxa. Cu toate acestea, acest dispozitiv rămâne conectat 24 de ore pe zi. Ei bine, asta e o mare greșeală! Un televizor, în special cele mai noi, consumă energie, chiar și atunci când este oprit. Prin urmare, deconectați televizorul de la priză înainte de a merge la culcare!

Încărcătoare

Toate încărcătoarele pentru telefoane, computere, periuțe de dinți sau aparate de ras electric consumă energie. Așadar, de ce să le ții în priză tot timpul fără să le folosești? Desigur, consumă mai puțin decât electrocasnicele mari, dar să le lași ore în șir conectate la prize este o risipă de energie. Așa că obișnuiește-te să le deconectezi cât mai des posibil!

De asemenea,  toate aparatele mici, cum ar fi aparatele de cafea, blenderele, prăjitoarele de pâine și alte aparate similare, consumă energie electrică chiar și atunci când nu sunt folosite.

Distribuie

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.