Grapefruitul poate fi roșu, roz sau alb și, deși este cu siguranță cunoscut pentru puterea sa de încrețire, poate varia de la intens la blând ca aromă.

Indiferent de tipul pe care îl alegeți, grapefruitul este cunoscut pentru echilibrul său de dulce și acru și este plin de o serie de beneficii pentru sănătate.

Cu o doză mare de vitamine A și C în fiecare segment suculent, grapefruitul poate ajuta la creșterea imunității și chiar s-a descoperit că scade tensiunea arterială și este benefic în scăderea trigliceridelor și a nivelului de colesterol LDL „rău”. Și, deoarece grapefruit-urile sunt mai mult de 90 la sută apă, adăugarea lor în dieta zilnică poate, de asemenea, să stimuleze hidratarea.

Grapefruit Roșu

Weekend /Care este cel mai dulce grapefruit - alb, roșu sau roz? Pixabay

Posibil cel mai popular soi de grapefruit – și unul dintre cele mai disponibile – este grapefruitul roșu. Deși uneori pur și simplu etichetat ca „grapefruit roșu”, există mai multe soiuri sau soiuri. Inclusiv Ruby Red și Rio Red, ambele fiind în fruntea topului grapefruitului pentru dulceață. În general, grapefruitul roșu va fi mai dulce decât grapefruitul roz sau alb. Deși vor exista întotdeauna unele excepții.

Culoarea bogată stacojie a pulpei grapefruit-ului roșu provine din nivelurile ridicate de licopen. Un antioxidant care ajută la protejarea organismului împotriva bolilor cronice și a toxinelor din mediu.

Grapefruitul roșu este o sursă excelentă de vitamina A. Pe lângă gustul său dulce, grapefruitul roșu tinde să aibă o coajă mai subțire decât alte tipuri, maximizând cantitatea de fructe fragede, fără semințe din interior.

Grapefruit roz

Grapefruitul roz de culoare roz are un gust asemănător cu grapefruitul roșu. Dar oferă o paritate de aromă care este inegalabilă între fructele de acest fel.

Echilibrul potrivit de dulce și acru se găsește în grapefruitul roz. Pulpa lor este de obicei foarte suculentă și nu acrișă. Nu numai că au un gust grozav, dar aceste grapefruit sunt bogate în vitamina C, fibre și antioxidanți vitali. Precum beta-carotenul și licopenul.

Deși grapefruitul roz – numit după pulpa sa înroșită – nu este în mod obișnuit la fel de dulce ca grapefruitul roșu, complexitatea profilului lor de aromă îl face ideal pentru a mânca singur. Pentru a adăuga la salate sau chiar pentru a înviora apa plată. La fel ca grapefruitul roșu, grapefruitul roz este în general ușor de găsit. Și este de obicei disponibil pe tot parcursul anului în majoritatea piețelor.

Grapefruit alb

Grepfrutul alb, spre deosebire de verii săi roșii sau roz, are pulpa palida, de culoare galbenă. Are o coaja subtire – de fapt, mai subtire decat majoritatea portocalelor. Și variază de la un verde distinct la galben deschis. Pe măsură ce fructele se coace, coaja se schimbă la un galben mai închis. Grapefruitul alb este uneori denumit grapefruit „galben” sau „auriu” pentru nuanța galbenă a coajei sale coapte.

Grapefruitul alb poate fi gătit pentru a-și elimina aroma acidulată. Făcându-l perfect pentru utilizare în dulciuri și deserturi.

Cultivat mai puțin pentru pulpa sa și mai mult pentru sucul său ușor amar. Grapefruitul alb este un ingredient familiar în sucurile și băuturile amestecate. Grapefruit-urile albe sunt cea mai puțin dulce varietate. Cu toate acestea, au o aromă intensă care este bună pentru a face sucuri și siropuri.