Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că România are peisaje care pot fi încadrate, fără dubiu, la categoria comoarelor. Țara noastră are multe destinații care merită văzute, cel puțin, odată în viață. Din păcate, aceste locații nu sunt promovate suficient de mult pentru a atrage turiști, dar, de Ziua Mondială a Turismului merită să ne lăudăm cu câteva comori.

Turismul din România ar putea genera mulți bani, dacă ar fi făcut așa cum trebuie. De peisaje și destinații uimitoare nu ducem lipsă, însă, nimeni nu se preocupă suficient de mult pentru a atrage turiștii ca un magnet.

Azi, de Ziua Mondială a Turismului, Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului a scos la înaintare cele mai frumoase destinații din mediul rural, destinații care sunt ca o poartă în timp. Fără doar și poate, în mediul rural, tradiția și energia de altă dată sunt păstrate la loc de cinste, iar cei care aleg să viziteze aceste destinații, nu vor regreta.

Care este cea mai frumoasă destinație rurală de la noi din țară. Lista completă a locațiilor care îți taie respirația Facebook

Vorbim despre destinații care au candidat la titlul „Best Tourism Village”, acordat de UNWTO, și care, datorită autenticității lor și exemplelor de bună practică pe care le oferă, fac parte din „Ruta satelor tradiționale turistice din România”, dezvoltată de MEAT.

România are cu ce să se mândrească

În cadrul selecției naționale s-au înscris 6 sate: Rășinari, Biertan și Râu Sadului (jud. Sibiu), Ciocănești (jud. Suceava), Costești (jud. Vâlcea) și Eibenthal (jud. Mehedinți). Conform regulamentului UNWTO, doar trei dintre acestea se puteau califica pentru următoarea etapă a competiției, organizată la nivel mondial.

Marele câștigător al României, desemnat de juriul internațional, a fost Rășinari, care astăzi se poate mândri cu distincția „Best Tourism Village”.

Care este cea mai frumoasă destinație rurală de la noi din țară. Lista completă a locațiilor care îți taie respirația

România participă, în acest an, cu 5 propuneri la competiția Best Tourism Villages, UNWTO acceptând, astfel, un număr mai mare de candidaturi în cadrul etapei mondiale. Satele selectate, în urma verificării aplicațiilor de către comisia MEAT, sunt Polovragi (jud. Gorj), Gura Siriului (jud. Buzău), dar și Biertan, Ciocănești și Eibenthal, care, de altfel, s-au înscris și în cadrul ediției precedente.

Care este cea mai frumoasă destinație rurală de la noi din țară. Lista completă a locațiilor care îți taie respirația