Atunci când trebuie să călătorești cu avionul, trebuie să ții cont de mai multe aspecte. Multe persoane se panichează la sosirea în aeroport. Căci nu știu cum funcționează lucrurile și de cât timp au nevoie pentru a le pune pe toate la punct.

A călători cu avionul este, pentru unii, o adevărată plăcere. În timp ce pentru alte persoane reprezintă o teamă de nedescris. Oricum ar fi, de voie sau de nevoie, atunci când ești pe cale să decolezi trebuie să cunoști mai multe lucruri despre tot ce presupun procedurile din aeroport.

Cu cât timp înainte de decolare trebuie să ajungi la aeroport

Deși nu există un termen fix, reprezentanții companiilor aeriene susțin că toți pasagerii ar trebui să fie în aeroport cu cel puțin 2 ore înainte de ora zborului. Acest lucru se datorează faptului că pasagerii se supun unor seturi de reguli stricte. Dar și unor controale, pentru ca totul să meargă așa cum trebuie atât înainte. Cât și în timpul zborului cu avionul.

Dacă urmează să călătorești cu avionul și ți-ai făcut check-in-ul online, ai scăpat de o grijă! Nu mai trebuie să stai la ghișeu, pentru a aștepta minute în șir să-l faci. De asemenea, dacă ai un singur bagaj de mână pe care îl urci cu tine în cabina aeronavei, treci mult mai repede de toate controalele de securitate.

Când trebuie să ajungi la aeroport, dacă urmează să pleci cu avionul. Tot ce nu știai înainte de călătorie
pixabay.com

Când trebuie să fii la aeroport dacă ai bagaj de cală

În cazul în care pasagerul deține bagaj de cală, acesta va trebui să se prezinte cu minimul 90 (nouăzeci) de minute înainte de decolare, la ghișeele special marcate din aeroporturi pentru înregistrarea bagajelor. În cazul în care pasagerul nu deține bagaj de cală, acesta vă trebui să se prezinte la poarta de îmbarcare cu minimum 40 (patruzeci) de minute înainte de ora de decolare. Având cartea de îmbarcare tipărită (fie în urma procesului de check-în din aeroport, fie în urma procesului de check-în online), notează flyblueair.com.