În caz că nu știai când se cultivă varza de toamnă, ei bine, e cazul să afli, căci s-ar putea ca toamna aceasta să ai ceva poftă de ea!

Toamna este sezonul în care ne pregătim intens pentru sezonul rece. Fie ne apucăm să facem murături pentru a le păstra până la iarnă, fie ne apucăm să cultivăm legume sezoniere. Ei bine, tu știai când trebuie să pui varza de toamnă în câmp sau grădină?

Tot ce trebuie să știi despre condițiile de cultivare a verzei de toamnă

Ei bine, pentru varza de toamnă, temperaturile ideale sunt cuprinse între 15 si 25 de grade Celsius. Ea rezistă până la maxim 33 de grade și minim 7 grade. Un alt aspect important în cultivarea verzei este solul. De obicei, varza crește mai bie în solurile lutoase, argilo-nisipoase, aluviale sau luto-nisipoase. Același lucru se poate spune și despre solurile argilo-lutoase sau argiloase, căci și acolo se țin foarte bine verzele de toamnă.

Varza de toamnă se seamănă între 10-15 mai, iar răsadurile la cel mult 50 de zile din momentul în care răsar. Chiar și așa, unii oameni le pun chiar și în perioada 20 iui-10 iulie. Este important de știut și faptul că între răsaduri trebuie să existe o distanță de cel puțin 70 de cm între rânduri, iar între plante de 35 cm. După o săptămână de la plantare, trebuie neapărat să verificăm dacă s-au prins. În caz contrar, va trebui să le înlocuim. Recoltarea se va face toamna, chiar în luna septembrie.

Când se cultivă, de fapt, varza de toamnă. Pariu că nu știai când trebuie s-o pui în câmp sau grădină!
pixabay.com

Cum se plantează varza de toamnă

Semințele se pun la o adâncime de aproximativ 1 cm. Nu uitați să lăsați distanță între ele de cel mult 4 cm! Înainte de a le planta trebuie să afli cum e vremea, pentru că timp de 10 zile, acestea trebuie să stea la o temperatură de 15 grade Celsius. În plus, va fi nevoie să acorzi o maximă atenție când vine vorba de irigare. Specialiștii recomandă irigarea prin picurare pentru varza de toamnă, ba chiar este obligatorie. Așadar, dacă vei ține cont de toți acești pași, revolta ta va fi demnă de invidiat!

Distribuie

Scopul ei este să profeseze în domeniul presei pentru a-și dezvolta abilitățile și pentru a pune în practică tot ce a învățat în cadrul Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Curiozitatea, pasiunea de a scrie, dorința de a fi de folos, curajul, dispoziția de a fi conectată mereu la actualitate au determinat-o să își aleagă acest drum. Iși dorește să se promoveze, să se reinventeze și să se adapteze la schimbările presei.