Nu știi când ar fi recomandat să oprești căldura? Află răspunsul pe substantial.ro

Odată cu zilele însorite de care am avut parte ne gândim când am putea închide căldura. Bine, mai este mult până atunci. Dar, totuși, când ar trebui să o oprim? Ce criterii ar trebui să luați în considerare atunci când opriți încălzirea? Aflați câteva sfaturi practice despre când să opriți încălzirea și să economisiți bani.

Pentru a evita surprizele neplăcute atunci când veți primi următoarea factură, este esențial să știți când și cum să opriți încălzirea pentru a vă controla mai bine consumul.

Sursa: Social media

Când este cel mai bine să opriți căldura? În ce perioadă a anului?

De îndată ce sosește primăvara, se pune întrebarea când trebuie oprită încălzirea. Ar trebui oprită imediat sau este prea devreme? Chiar dacă nu știți data exactă, ar trebui să aveți o idee. Acest lucru se face, de obicei, atunci când temperaturile exterioare sunt suficient de ridicate pentru a menține temperatura din interiorul casei la un nivel optim.

Perioada de încălzire: când să opriți încălzirea?

De îndată ce apar primele raze de soare de primăvară, este timpul să vă gândiți să opriți încălzirea. Dar, înainte de a face acest lucru, este important să nu uitați să vă întrețineți centrala și să verificați dacă este în stare bună. Acest lucru va asigura funcționarea corectă a centralei atunci când o porniți din nou la sfârșitul toamnei.

Perioada în care dăm drumul la căldură este, de obicei, între 15 octombrie și 15 aprilie în fiecare an. După această dată, este de preferat să opriți încălzirea, deoarece condițiile meteorologice sunt favorabile. Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul că există anumite practici care trebuie adoptate înainte de a opri centrala.

Scăderea cu un grad a temperaturii centralei poate duce la economii de până la 7% din factura la gaz. Acest lucru se va reflecta în factura dvs. care va fi cu câțiva lei mai mică.

Share.

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.