Rugăciune pentru credincioșii care au nevoie de o minune în viața lor.

Astăzi, 20 ianuarie, Biserica Ortodoxă îl sărbătorește pe Sfântul Eftimie cel Mare. Sărbătoarea este marcată cu cruce neagră în calendarul ortodox.

Cine a fost Sfântul Eftimie cel Mare

Sfântul Eftimie cel Mare a trăit pe vremea împăratului Graţian. Eftimie s-a născut printr-un mireacol. Mama lui nu putea avea copii, dar la fel ca şi sfântul Ioan Botezătorul, acesta a venit pe lume datorită lui Dumnezeu. Astfel, nașterea sa a reprezentat o adevărată minune pentru cei doi părinți ai săi.

Totodată, numele Eftimie semnifică în greacă „voie bună”. Părinții au ales acest nume după ce „un glas de sus” i-a anunțat că rugăciunile lor au fost ascultate. Așadar vor avea un copil care le va umple casa de voie bună.
Calendar ortodox, joi, 20 ianuarie. Sărbătoare mare de care orice bun creștin trebuie să știe
Doxologia

Rugăciune pentru Sfântul Eftimie cel Mare

„O, Sfinte Preacuvioase Părinte Eftimie, mare nevoitorule și cald folositorule, apucă înainte cu sfintele tale rugăciuni cele către milostivul Dumnezeu, roagă-te, îmblânzește-L, fă-L milostiv nouă celor ce cădem cu umilință la tine, cela ce din pruncie te-ai dat pe tine Domnului, rănindu-te de focul dragostei Lui, ai părăsit toate deșertăciunile lumești că pe niste gunoaie, Lui ai urmat cu toață dragostea, iubindu-L mai mult decât pe toate bunătățile cele trecătoare ale lumii acesteie.

Pentru că luminandu-ți ochii sufletului tău, cu toață inima ai slujit că un înger în trup, Lui, care te-a și preamărit după multele tale trude și osteneli cu darul minunilor Sale în viață și după moarte, căci așa preamărește Dumnezeu pe cei ce-L măresc cu laudă și fapte bune.

Așadar, Sfinte Preacuvioase Părinte Eftimie, că cel ce în cer fiind neîncetat te rogi cu Preacurata Maica a lui Dumnezeu și cu toți sfinții pentru întărirea sfintelor lui Dumnezeu Biserici, a bunilor conducători și a supușilor lor, că să asculte de legile ţării, pentru întărirea fraților și a tot clerul ortodox și cinul călugăresc și pentru mântuirea tuturor dreptcredinciosilor creștini din țoață lumea, roagă-te și pentru noi că să fim apărați de vrășmașii văzuți și nevăzuți, fii solitor și rugător pentru noi către Domnul Dumnezeu.

Izbăvește-ne de toată ispita neașteptată și de muncile cele veșnice, că să aflam mila în ziua Înfricoșatei Judecați și să ne învrednicim acelor nespuse bunătăți, privind și preamărind Lumina cea preadulce și desfătata a fetei Preamilostivului Dumnezeu, a Tatălui și a Fiului și a Sfanțului Duh în veci. Amin. Și se face otpustul”
Share.

21 de ani, absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Educației din cadrul Universității din București. Și-a făcut debutul în presă la Substanțial.ro și este determinată să ajungă departe în acest domeniu. De mică este pasionată de scris și este curioasă de tot ce se întâmplă în lumea mondenă. Are o personalitate puternică și este mereu gata de o nouă aventură, iar visul ei este să se facă remarcată în presă. Alexandra este gata să vă pună la curent cu tot ce mișcă printre vedete!