Majoritatea femeilor se confruntă cu problema călcâielor crăpate. Această afecțiune nu este una doar de natură estetică. Călcâiele crăpate sunt extrem de dureroase și creează un disconfort greu de descris în cuvinte. Ei bine, tratamentul, în funcție de stadiul în care se află această problemă, este unul destul de costisitor. Cu toate acestea, există câteva remedii naturiste care funcționează chiar de minune atunci când te confrunți cu călcâie crăpate.

De regulă, femeile care stau foarte multe ore pe zi în picioare se confruntă cu călcâie crăpate. De asemenea, femeile care au pielea extrem de uscată și cărora le place să poarte papuci și sandale foarte des. Un alt factor care duce la crăparea călcâielor este carența anumitor minerale și vitamine.

Călcâie crăpate? Află care sunt cele mai cunoscute remedii pentru vindecarea lor
CSID

Care sunt factorii de risc primordiali?

  • Predispoziția genetică;
  • Deshidratarea;
  • Carența anumitor vitamine și minerale din corp;
  • Obezitatea, diabetul zaharat, dermatita atopică sau hipotiroidismul;

La pachet cu apariția crăpăturilor călcâielor mai apar și alte numeroase simptome, cum ar fi:

  • Sângerări,
  • Durere când pășiți;
  • Senzație de mâncărime;
  • Piele îngroșată pe marginile călcâielor;
  • Piele descuamată;

Înainte de orice tratament, este bine să știi că poți să previi această afecțiune deranjantă.  În primul rând, bea multă apă (de preferat 2 litri pe zi) și exfoliază-ți regulat pielea de pe picioare. Aplică o cremă hidratantă după ce ieși de la duș, după care este recomandat să mai aplici și o pudră antibacteriană. Aceasta din urmă previne, astfel, apariția diferitelor ciuperci la nivelul piciorului, cât și mirosurile neplăcute. Totodată, trebuie să eviți încălțămintea prea strâmtă sau încălțămintea care îți expune picioarele mediului înconjurător.

Bicarbonat de sodiu pentru călcâiele crăpate?

Ei bine, da! Se pune apă caldă într-un lighean. Se adaugă bicarbonat de sodiu și gel de duș și se amestecă până când ingredientele se vor dizolva. Înmoaie-ți picioarele în apă preț de circa 20 de minute. După ce pielea ți s-a înmuiat, freacă-ți tălpile și, implicit, călcâiele, cu o pilă specială pentru călcâie. După ce ai terminat, clătește-ți picioarele, iar, după ce se usucă în mod natural, fără să le ștergi cu prosopul, aplică cremă hidratantă.