Nu mai este niciun secret faptul că stăpânii de animale trebuie să fie mereu în gardă ca patrupezii lor să nu se îmbolnăvească. De obicei, până acum, afecțiunile de la animale la oameni nu se transmiteau, însă, cercătorii au descoperit un nou virus care se transmite cu viteza luminii de la câini la oameni și deja a început să facă primele victime.

Marea Britanie este în alertă după ce s-au semnalat în rândul oamenilor primele simptome ale unei afecțiuni transmise de la câini. Este vorba despre Brucella Canis, un virus care cauzează infertilitate în rândul câinilor, iar autoritățile britanice deja au tras un semnal de alarmă în ceea ce privește rapiditatea cu care se transmite acest virus.

Momentan, este mult prea devreme pentru ca Brucella Canis să fie considerată o boală endemică, iar asta pentru că nu au fost semnalați suficienți pacienți infectați cu acest virus. Câinii care suferă deja de această boală fie au luat contact cu un al câine care avea deja această boală, fie au intrat în contact cu un câine gestant care era purtător de virus.

Boala care se transmite de la câini la oameni face ravagii în lume. La ce trebuie să fie atenți stăpânii de animale

În Bulgaria, cazurile cresc de la o zi la alta

Mai mulți medici veterani susțin că acest virus se transmite inclusiv la câinii de rasă. Până acum, mai mult de două persoane au fost testate pozitiv de Brucella Canis. Însă, în timp ce autoritățile din Marea Britanie nu sunt atât de impacientate, în Bulgaria, Brucella Canis a fost deja declarată o boală endemică, iar numărul de pacienți infectați crește de la o zi la alta.

Pe de altă parte, există stăpâni de câini care nu se tem deloc de această boală și cred că sunt în siguranță, atât timp cât câinii lor nu intră în contact cu alte animale. De asemenea, inclusiv copii sunt expuși acestui virus, așa că părinții trebuie să fie atenți și să acorde mai mult timp igienei câinilor.