Ziua de luni din a treia săptămână a lunii ianuarie este considerată a fi cea mai depresivă zi din an. Iată de ce:

Mâine este Blue Monday 2023, cea de-a treia zi de luni din luna ianuarie. Aceasta este considerată a fi cea mai deprimantă zi a anului.

Conform specialiștilor, în această zi, majoritatea oamenilor au tot felul de trăiri negative. În cea de-a treia luni din ianuarie, oamenii se simt triști, neliniștiți, iar mulți se confruntă cu o anxietate puternică.

Cum a apărut Blue Monday

Psihologul și profesorul la Universitatea din Cardiff, Cliff Arnall, este cel care a creat conceptul de Blue Monday. Numele acestui concept a fost folosit pentru prima dată în anul 2005, într-o campanie de publicitate realizată de compania Sky Travel din Marea Britanie. 

Psihologul Arnall a folosit o formulă matematică pentru a-și susține teoria. Acesta a luat în calcul mai multe detalii, cum ar fi perioada de după Crăciun, obiectivele oamenilor pentru noul an, vremea din lunile de iarnă, facturile la utilități care sunt mai mari în această perioadă, dar și motivația scăzută a tuturor. Se pare că acestea ar fi motivele care duc la depresia sezonieră.

Colaj Substantial

Gândurile la anul ce a trecut, temerile legate de noul an, bani mai puțini rămași în cont din cauza sărbătorilor de iarnă, toate acestea duc la o stare extrem de proastă. De asemenea, faptul că zilele sunt mai scurte și nu avem parte de lumina naturală, ne scade nivelul de vitamina D din organism. Acest lucru duce automat la influențarea stării de bine.

Cum trecem mai ușor de această zi

Pentru a trece ușor peste această perioadă, experții le recomandă oamenilor să stea lângă fereastră, sau să iasă la o plimbare.

De asemenea, sporturile specifice iernii ajută în această perioadă. În cazul în care acest lucru nu este posibil, câteva zeci de minute la sală ne vor scoate din starea proastă pe care o avem.

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.