Mersul cu bicicleta are foarte multe avantaje, despre care nu mulți sunt conștienți. Desigur, transportul cu mașina este mult mai comod și mai rapid, însă predispune la sedentarism. Practicarea mersului pe bicicletă îți oferă beneficii pe care nu le vei obține niciodată uitându-te la televizor sau mergând și cele mai mici distanțe cu un automobil.

Pe lâng faptul că este ieftin, mersul cu bicicleta este un sport terapeutic. Îți pune sângele în mișcare și este o metodă inedită de a face și sport, în timp ce te îndrepți către rezolvarea lucrurilor pe care le ai de făcut.

3 motive principale pentru care vei opta să practici mersul pe bicicletă

pixabay

Pe scurt, împuști doi iepuri dintr-un singur foc. Acestea sunt doar câteva dintre beneficii. Mai jos, vom enumera câteva motive pentru care merită să îți cumperi o bicicletă și să faci mici schimbări în viața ta.

Îți reglezi calitatea somnului și orele de somn.

pixabay

În primul rând, mersul pe bicicletă te ajută să îți reglezi calitatea somnului. Acest fapt a fost descoperit de cercetătorii de la Școala de Medicină a Universității din Stanford din SUA. Cercetarea s-a desfășurat pe baza unor persoane sedentare, care sufereau și de insomnie.

Odată la două zile, ei trebuiau să pedaleze preț de 20-30 de minute în fiecare zi. În urma acestui studiu, s-a observat că timpul pentru a adormi s-a redus cu jumătate de oră, în timp ce durata întregului somn a crescut cu 1 oră.

Economisești timp și bani.

pixabay

Deși sună clișeic, se simte la buzunar. Mersul pe bicicletă nu necesită efort financiar. Bicicleta nu are nevoie de combustibil sau de taxe și impozite plătite. Nu vei avea probleme să întârzii la întâlniri din cauza traficului blocat.

Crești și câștigi masă musculară.

pixabay

Pedalatul îmbină plimbarea în natură cu o stare de dispoziție mult mai bună, dar și un aspect fizic de invidiat. În timp ce mergi cu bicicleta, pe lângă caloriile pe care le elimini, câștigi masă musculară. În timp, tonusul muscular va crește și vei reuși împiedici apariție diverselor afecțiuni medicale.