Semințele de chimen consumate zilnic pot trata infecția cu noul coronavirus. Aceasta este una dintre  informațiile care au circulat în ultima perioada în mediul online. In mod evident supozitia nu poate fi una verificata, intrucat specialistii sunt in cautarea vaccinului care sa combata virusul. In acest sens autoritatile au tras un semnal de alarma pentru ca cetatenii sa tina cont doar de datele primite din surse avizate.

Reclamă

”Consumul excesiv al oricărui tip de aliment poate produce efecte nedorite. O informație falsă circulă online în această perioadă cu privire la efectul semințelor de chimen asupra coronavirusului. Nu cădeți pradă soluțiilor miraculoase apărute pe internet deoarece acestea vă pot pune sănătatea în pericol. Pentru un stil de viață sănătos, este recomandat să aveți o alimentație echilibrată, care include fructe și legume. Chiar dacă este necesar să stăm în casă în această perioadă, este important să facem activitate fizică. Luați pauze de la a sta jos, mergeți prin casă sau faceți exerciții fizice ușoare. Mișcarea regulată reduce din tensiunea musculară și îmbunătățește circulația sângelui”, declara reprezentantii Departamentului pentru Situatii de Urgenta.

Despre semintele de chimen, specialistii au aratat de-a lungul timpului ca pot fi un ingredient util in scaderea in greutate sau prevenirea diabetului. Totodata, fitoterapia cu chimen ar fi indicată în caz de astm bronşic, dureri de cap, răceală, anorexie, dismenoree, flatulenţă, astenie fizica, cancer de colon şi cancer de piele.

Reclamă

Semintele de chimen sunt folosite ca mirodenie în diverse feluri de pâine, sau alte tipuri de produse de panificatie. Chimenul este de asemenea folosit în lichioruri sau preparate alimentare.e.