Ai necazuri în casă și nu știi de ce? Te simți pierdut și fără speranță? Părintele Arsenie Boca, unul dintre cei mai mari duhovnici români, vine cu răspunsuri și soluții.

Ascultă-l și vei găsi liniștea. Părintele Arsenie Boca ne spune clar: „Dumnezeu ne dă după cuvintele noastre”. Așadar, dacă ai necazuri, poate ar trebui să îți pui întrebări despre ce ai spus sau făcut.

Gândește-te bine înainte de a vorbi sau acționa, pentru că Dumnezeu te ascultă. Dacă ai folosit cuvinte greșite sau ai avut comportamente necuviincioase, e timpul să te oprești și să te gândești. Duminica e ziua Domnului, nu a muncii. „Dacă Dumnezeu nu a lucrat într-una dintre zile, nici noi nu avem voie”, ne avertizează părintele. Ignoră sfaturile Guvernului când vine vorba de cinstirea Duminicii. „Va veni vremea să ceri apă cu bilet”, a spus el. Așadar, păstrează-ți energia pentru lucruri care contează cu adevărat. Duminica e ziua de odihnă și reflecție, nu de muncă și stres. Dacă te uiți la femei „ca la ochii din cap”, ești pe cale greșită. Inima e făcută pentru a ne-o îndrepta către Tatăl din ceruri, nu pentru a ne-o împotmoli în gunoiul lumii. Fii atent la ce și cum privești, pentru că ochii sunt fereastra sufletului. Privirea ta ar trebui să fie îndreptată către lucrurile care contează cu adevărat.

„Pocăința e lucrul care îi arde pe toți oamenii”, spune părintele. Dacă ai necazuri, e timpul să te pocăiești. Nu aștepta să te forțeze Dumnezeu să te pocăiești prin necazuri de tot felul. Fă-o acum, de bună voie, și vei vedea cum necazurile încep să dispară.

Primul pas pentru a scăpa de necazuri este să începi cu tine însuți. Evaluează-ți comportamentul, cuvintele și acțiunile. Dacă vezi ceva ce nu e în regulă, fă schimbări. Încrederea în Dumnezeu este esențială. Dacă îl ai pe Dumnezeu alături, vei putea face față oricărui obstacol. Așa că, indiferent de necazuri, ține minte că Dumnezeu e mereu cu tine.