O asistentă medicală aflată în mijlocul pacienților din Wuhan, acolo unde a izbucnit infecția cu coronavirus, susține că lucrurile sunt mult mai grave, iar autoritățile chineze refuză să prezinte lumii cifrele reale. Femeia mai spune că sunt aproximativ 90.000 de persoane infectate doar în China, un număr mult mai numeros decât cel raportat.

Reclamă

Potrivit Antena 3, într-un videoclip postat pe rețelele sociale, femeia pretinde că: „Sunt în zona în care a izbucnit coronavirusul. Mă aflu aici să spun adevărul. În acest moment, provincia Hubei, inclusiv zona Wuhai, și chiar în toată China, 90.000 de oameni au fost infectați cu coronavirus”.

Asistenta avertizează oamenii să nu iasă afară din casă şi să se abţină de la sărbătorirea Anului Nou Chinezesc. „Toţi cei care urmăriţi acum acest videoclip, nu ar trebui să mergeţi afară. Nu petreceţi. Nu mâncaţi afară. Anul Nou Chinezesc este în fiecare an, iar dacă rămâneţi în siguranţă acum, veţi putea sărbători cu familia anul viitor.”

Solicitând cu disperare noi aprovizionări cu materiale medicale, ea a afirmat că „Nu îmi pasă ce spune guvernul. Vă voi spune totul pe reţelele de socializare. Vă rugăm pe toţi să donaţi măşti, ochelari şi haine de unică folosinţă pentru Wuhan. În prezent, resursele noastre nu sunt suficiente”, este mesajul alarmant al aesteia.