Termenul de valabilitate de pe alimentele pe care le cumpărăm este extrem de important. Acesta ne anunță când expiră produsele, de aceea trebuie să citim etichetele cu atenție atunci când facem cumpărături. 

Cu toate acestea, este important de precizat că există un aliment care nu expiră niciodată. Acesta poate fi consumat chiar și după 10 ani. Iată despre ce produs este vorba. 

Mierea nu expiră niciodată

Mierea este alimentul care nu expiră niciodată și poate fi lpsat în dulap sau debara fără să se deterioreze. Gospodinele o folosesc adesea în bucătărie, oferind mâncării un gust aparte. În același timp, este important de precizat că mierea este foarte sănătoasă pentru organism. Acest aliment acționează în corp ca un „medicament natural” și este utilizat în băuturi sau în diferite preparate dulci, dar și în sosuri. 

Alimentul care nu expiră niciodată! Poate fi consumat și după zeci de ani. Care este secretul
Sursa: Social media

Dar de ce nu are mierea termen de expirare? Se pare că mierea conține o structură chimică unică care îi permite să-și păstreze proprietățile și să nu se deterioreze în timp. Încă din cele mai vechi timpuri, mierea a fost considerată un aliment prețios, fiind depozitată în borcane etanșe și depozitate în spații ferite de umezeală sau căldură excesivă. Arheologii au descoperit astfel de borcane de miere din Egiptul Antic care erau încă perfect conservate după mii de ani. 

Motivul pentru care mierea poate fi consumată după zeci de ani

Datorită nivelului scăzut de apă, mierea nu permite dezvoltarea microorganismelor și nu se deteriorează, motiv pentru care poate fi depozitată pe termen lung. Pentru a menține mierea proaspătă și de calitate, este important să fie turnată în borcane curate și închise cu simț de răspundere pentru a preveni absorbția umezelii. 

Mierea poate fi consumată sub diferite forme, fiind preferată de multe ori dimineața la micul dejun sau în băuturi calde. De asemenea, mierea este un ingredient esențial în gastronomie, fiind folosită în multe preparate culinare, sosuri și glazuri.