Majoritatea gospodinelor preferă să pună cât mai multe alimente la congelat, pentru a le avea o perioadă mai mare de timp. Specialiștii avertizează, însă, și susțin că trebuie să fim extrem de atenți la ce băgăm la congelator. Și asta datorită faptului că există anumite alimente care nu trebuie niciodată congelate. Iată care sunt acestea! 

De multe ori preferăm să cumpărăm alimente multe și să le punem la congelator. Deși este aparent o idee bună, experții spun că trebuie să fim foarte atenți ce punem în congelator. Există alimente care odată înghețate sau dezghețate își pierd din proprietăți și nu-și vor mai păstra gustul. Iată o listă cu alimentele pe care nu trebuie să le punem niciodată în congelator.

Alimentele pe care nu trebuie să le păstrăm la congelator

Laptele. Dacă va fi băgat la congelator și mai apoi scos, laptele va face cocoloașe. În plus, grăsimile se vor separa de apa pe care o conține lichidul. Aici intră și iaurtul, care nu va mai putea fi consumat, dacă este pus la congelator.

Cartofii. Aceștia se vor cristaliza în momentul în care îi punem la congelat, mai ales dacă conțin o cantitate mare de apă. Dacă îi decongelăm, cartofi vor fi moi și vor avea o textură diferită. De asemenea, nici cartofii fierți nu se introduc la congelator, pentru că vor fi făinoși când îi scoaatem.

Ouăle. Specialiștii susțin că este bine să le ținem în frigider, într-un cofraj, cât mai spate. Dacă sunt băgate la congelator, acestea se vor sparge, asta datorită faptului că albușul și gălbenușul se solidifică și își măresc volumul

Salata verde. Își va pierde prospețimea și se va ofili dacă îngheață. Cel mai bine este să o punem într-o hârtie și să o depozităm în frigider.