Iată ce alimente este ideal să le combini.

Care sunt alimentele care trebuie consumate împreună petru a beneficia de mai multe substanțe folositoare pentru organism. Puțini sunt cei care știu că mai multe alimente trebuie consumate împreună.

Mai multe alimente trebuie consumate în combinație cu altele. Cu siguranță nu v-ați gândit niciodată la astfel de combinații „dubioase”, dar care sunt foarte benefice organismului vostru.

De pildă, sparanghelul se consumă cu cașcavalul. Acesta conține polizaharid natural, ce ajută la o microfloră intestinală sănătoasă. Acest polizaharid se numește inulină și ajută organismul să absoarbă mai bine calciul. Cacavaalul conține acest calciu, însă pentru a fi asimiliat, trebuie consumat împreună cu sparanghelul.

social media

Alte alimente care trebuie consumate în combinație

O altă combinație ideală este carnea de porc cu varza de Bruxelles. Această carne conține un oligoelement foarte important pentru organismul uman. Astfel, acest oligoelement împiedică dezvoltarea celulelor cancerigene, mai exact seleniul.

De asemenea, varza de Bruxelles este o foarte bună sursă de sulforafan. Acesta poate mări chiar și până la 13 ori proprietățile anticancerigene ale seleniului.

O altă combinație benefică, dar și gustoasă este cea a pepenelui galben cu iaurtul natural. Această combinație este benefică pentru organism, deoarece se găsește foarte mult beta-caroten, util pentru vasele ochiului și acuitatea vizuală.

De ce trebuie combinată carnea de pui cu morcovul

Aceste două alimente au proprietăți fizzice benefice. Beta-carotenul se găsește în morcovi, iar zincul se găsește în carnea de pui.

Astfel, pieptul de pui copt, împreună cu morcovul reprezintă o alegere nemaipomenită penru o cină gustoasă și sănătoasă. O altă combinație care s-ar putea să vă pară puțin ciudată este cea dintre avocado și spanac. Avocadoul conține foarte multe gărsimi sănătoase și oligominerale precum vitamina E, potasiu și antioxidanți.

Spanacul este bogat în antioxidanți ce împiedică dezvoltarea celulelor cancerigene.

O altă combinație ideală este lintea și ardeiul gras. Lintea conține foarte mult fier, iar împreună cu vitamina C din ardeiul gras, acestea îmbunătățesc absorbția fierului.

Distribuie

Am absolvit facultatea de jurnalism din cadrul universitatii Hyperion in anul 2021. Recent, am lucrat intr-o companie multinationala (Multidisciplinary Digital Publishing Institute) ca editor de productie in limba engleza. Sunt o persoana modesta, matura si curioasa. Fiind la inceput de cariera doresc sa ma perfectionez si sa-mi dezvolt abilitatile si cunostiintele.