Ați auzit de vreuna dintre aceste modalități de a preveni creșterea părului facial? Știți și alte modalități care vă pot ajuta să scăpați de ea?

A avea puțin păr facial este obișnuit și normal chiar și pentru femei. Dar, în unele cazuri, pe fața ta poate apărea părul întunecat și aspru și s-ar putea să te trezești că trebuie să te pensezi aproape zilnic. Această afecțiune neplăcută se numește hirsutism și este adesea cauzată de un dezechilibru hormonal.

Deși epilarea cu ceară și îndepărtarea părului cu laser pot ajuta la eliminarea părului nedorit, există câteva modalități naturale de a-l reduce. Acestea ar putea fi la fel de eficiente. Astfel, noi ți-am ușurat munca și am căutat pe internet pentru a găsi modalități de a încetini creșterea excesivă a părului facial nedorit.

1. Bea ceai de mentă

Ai probleme cu părul facial? 6 moduri de a preveni în mod natural creșterea lui
Pixabay

Ceaiul de mentă miroase și are un gust minunat. Pe lângă faptul că îți calmează nervii, poate reduce numărul de hormoni masculini care curg prin sânge. Deoarece hormonii masculini sunt responsabili pentru părul nedorit de pe față, scăderea nivelului acestora poate scădea creșterea nedorită a părului. Studiile au arătat că 2 căni de ceai de mentă pe zi pot încetini creșterea părului facial.

2. Încercați uleiurile de lavandă și de arbore de ceai

Ai probleme cu părul facial? 6 moduri de a preveni în mod natural creșterea lui
Pixabay

Uleiurile esențiale au fost folosite în îngrijirea pielii și în frumusețe de secole. Unele dintre ele pot fi destul de eficiente împotriva părului facial nedorit. S-a dovedit că aplicarea locală a uleiurilor de lavandă și arbore de ceai reduce cantitatea de păr în exces.

3. Încercați să eliminați grăsimile

Ai probleme cu părul facial? 6 moduri de a preveni în mod natural creșterea lui
Pixabay

Delicioasele prăjituri cu ciocolată de la cea mai apropiată brutărie vă pot ridica starea de spirit și vă pot satisface pofta de dulce. Însă, sunt șanse să conțină grăsimi trans, la fel ca majoritatea produselor coapte din comerț. Pe lângă creșterea nivelului de colesterol și creșterea riscului de boli de inimă, grăsimile trans pot contribui la creșterea părului nedorit. Eliminarea lor este o decizie pentru care corpul tău ți-ar mulțumi cu siguranță.

4. Fă tot posibilul pentru a găsi timp pentru exerciții

Ai probleme cu părul facial? 6 moduri de a preveni în mod natural creșterea lui
Pixabay

A rămâne activ este unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poți face pentru bunăstarea ta generală. Investirea a aproximativ 30 de minute pe zi în exerciții de intensitate moderată te va ajuta să-ți controlezi greutatea și să ții la distanță părul enervant al feței. Deoarece excesul de greutate contribuie la creșterea excesivă a părului facial, pierderea a doar 5% din greutatea corpului vă poate echilibra hormonii. Dar asigurați-vă că alegeți tipul de exerciții care nu crește nivelul de testosteron, cum ar fi cardio, și evitați antrenamentele de mare intensitate, cum ar fi ridicarea de greutăți.

5. Luați în considerare acupunctura

Ai probleme cu părul facial? 6 moduri de a preveni în mod natural creșterea lui
Pixabay

Acupunctura este o modalitate excelentă de a te relaxa și de a ameliora stresul. Pe lângă faptul că te face să te simți împrospătat, poate ajuta la reducerea creșterii nedorite a părului. Studiile au arătat că acupunctura poate reduce densitatea și lungimea părului nedorit și poate scădea nivelul hormonilor masculini.

Distribuie

21 de ani, absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Educației din cadrul Universității din București. Și-a făcut debutul în presă la Substanțial.ro și este determinată să ajungă departe în acest domeniu. De mică este pasionată de scris și este curioasă de tot ce se întâmplă în lumea mondenă. Are o personalitate puternică și este mereu gata de o nouă aventură, iar visul ei este să se facă remarcată în presă. Alexandra este gata să vă pună la curent cu tot ce mișcă printre vedete!