Atunci când îți găsești șifonierul plin de molii care îți distrug hainele, este un adevărat coșmar. Mulți au încercat tot felul de metode pentru a scăpa de ele. Unele produse din comerț nu dau deloc randament, iar mirosul lor se imprimă adesea pe piesele vestimentare.

Acest lucru nu este deloc plăcut, deoarece va trebui să-ți speli hainele pentru a scăpa de mirosurile neplăcute, riscând să le distrugi țesătura. Cu toate acestea, există un aliment minune care te ajută să scapi instant de molii. Iată care este și ce trebuie să faci în acest sens.

Cum să scapi rapid de molii și care este alimentul miraculos

Cea mai eficientă soluție pentru a scăpa de molii este piperul, levănțica sau menta. Acestea îndepărtează rapid dăunătorii și mențin un miros plăcut în țesătura hainelor. Tot ce va trebui să faci este să pui frunze uscate din plantele enumerate sau boabe de piper în câțiva săculeți dintr-un material subțire pe care să îi așezi printre haine. Combinația lor va avea un efect puternic, iar dulapurile tale vor căpăta un miros plăcut de parfum. Poți folosi și ulei de rozmarin sau levănțică. Acesta va avea un rezultat la fel de optim, iar mireasma va fi la fel de plăcută.

Ai probleme cu moliile în casă? Iată care este alimentul-minune ce te scapă rapid de ele
pixabay.com

Ce este recomandat să faci pentru a evita depunerile ouălor de molii

Este indicat să cureți foarte bine piesele vestimentare înainte să le pui în dressing. Asta pentru a evita o situație total neplăcută. De asemenea, specialiștii îți recomandă să aspiri rafturile dulapurilor ori de câte ori poți. Mai cu seamă, atunci când vrei să-ți sortezi hainele de vară, de cele de iarnă. În acest fel vei putea scăpa de acești dăunători care pot să zacă printre hainele tale foarte mult timp. Majoritatea oamenilor foloseau naftalina pe vremuri, însă aceasta este toxică și trebuie să ai grijă să nu ajungă la îndemâna copiilor.