Dacă te pregătești să ajungi la altar și nu ai reușit încă să îți achiziționezi ținuta specială, iar alegerea florilor îți dă bătăi de cap, o serie de informații legată de trendurile actuale îți va fi cu siguranță de folos.

Odată cu încheierea pandemiei și a regulilor restrictive, evenimentele se pot desfășura după bunul plac al organizatorilor. Astfel, mirii au ocazia să își pună la punct fiecare detaliu legat de nunta mult visată. Dacă la capitolul locație și meniu, lucrurile sunt destul de simple, în ceea ce privește ținutele, totul se complică. În mod special, miresele duc o luptă grea în a respecta tendințele în materie de rochie sau de a alege exact rochia pe care și-au dorit-o mereu, chiar dacă nu este din colecția actuală.

Se poartă simplitatea

Nunțile „sclipitoare” cu ținute pline de paiete sau pietricele, alături de machiajul proeminent realizat neapărat la salon pare că au apus în 2022. Miresele au la dispoziție o varietate mare de ținute, fie în magazine, fie la târguri de nunți, toate păstrând parcă o notă mai simplă decât oricând. Materiale precum organza, taftaua sau prețioasa mătase, înlocuiesc dantela și tulle-ul. De la decolteul generos, rochiile de mireasă concepute pentru acest an au bretele fine și urmând delicat linia corpului.

În cazul domnilor, elegantul smoking rămâne piesa de rezistență pentru o nuntă. În funcție de locație, ținuta mirelui poate fi ușor adaptată. De exemplu pentru o nuntă desfășurată pe marginea piscinei, acesta poale alege culori mai deschise, fără accesorii.

Florile, piesa de rezistență a nunții

Dacă la capitolul ținute, lucrurile s-au simplificat, în ceea ce privește aranjamentele florale pentru o nuntă de lux, mirii ar putea cheltui o avere. Candelabre, arcade uriașe sau buchete, toate din flori naturale sunt realizate precum niște adevărate obiecte de artă.

Munca din spate este una uriașă, drept dovadă, pe lângă achitarea florilor, cei care își doresc astfel de aranjamente la nuntă, trebuie să pună la bătaie un buget serios și pentru manoperă.

Verde și alb, combinație de culori rafinată

Înainte de pandemie, culori precum lila, bej, roz sau portocaliu erau la mare căutare, acum verde „brad” asociat cu albul pur a devenit combinația perfectă pentru detaliile de pe mese.

La capitolul invitații de nuntă, hârtia pergament sau sigiliul care dau o notă clasică sunt la mare căutare.

Distribuie

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.