Dacă te-ai confruntat vreodată cu această problemă enervantă, nu este nevoie să cumperi lucruri scumpe pentru a o vindeca, deoarece există câteva remedii care te vor ajuta să combați mătreața fără a-ți goli buzunarele.

Descoperă remediile care pot combate mătreața, dar care nu conțin hormoni și alte ingrediente dăunătoare.

Sursa: Social media

Coaja de portocala cu suc de lămâie

Coaja de portocală conține calciu, magneziu, vitamina C și fibre alimentare care vă pot influența pozitiv organismul. Pentru vindecarea mătreții, rețeta este următoarea:

1. Luați coji de portocală și puneți-le într-un bol. Apoi stoarceți sucul de lămâie în el.

2. Se macină ingredientele până se transformă într-o pastă.

3. Aplicați pasta pe scalp și lăsați-o să stea timp de 30 de minute.

4. Spală părul cu șampon

Aspirină amestecată cu șampon

Aspirina conține acid salicilic care este folosit și în șampoanele anti-mătreață. Se crede că este unul dintre cele mai de succes ingrediente în combaterea mătreții, totul datorită capacității sale de a exfolia excesul de fulgi de mătreață și de a preveni excesul de ulei.

Pentru a utiliza aspirină pe mătreață, zdrobește câteva tablete de aspirină într-o pudră fină și amestecă-o cu o porție din șamponul tău obișnuit. Aplicați amestecul pe păr și lăsați-l câteva minute, apoi clătiți-l.

Banana cu oțet

Veți avea nevoie de 1 banană întreagă și 2 căni de oțet de mere. Curățați banana, adăugați oțetul de mere și amestecați totul bine până obțineți o pastă. Apoi masați ușor această pastă în păr și asigurați-vă că îl acoperă complet. După 20 de minute, clătiți masca cu apă caldă și șamponul obișnuit.

Ulei de cocos cu lămâie

1. Încinge 2 linguri de ulei de cocos și amestecă-l în mod egal cu zeama de lămâie.

2. Aplică amestecul pe scalp și masează-ți ușor părul cu el.

3. Lăsați-l timp de 20 de minute și apoi clătiți-l cu puțin șampon.