Toată lumea pățește să aibă o respirație urât mirositoare uneori. Unul dintre cei mai puternici infractori culinari este usturoiul și mai ales atunci când este consumat crud. Nu degeaba legendele spun că ține demonii departe. Ei bine…. pe cine nu ar ține?

Acesta poate continua să provoace respirație urât mirositoare ore întregi după masă. Dar mirosul deranjant nu este un motiv pentru a evita usturoiul. Pentru a combate respirația neplăcută, trebuie să înțelegem întâi de ce usturoiul provoacă această reacție.

De ce usturoiul provoacă o respirație neplăcută

El este membru al familiei allium și conține un compus cu sulf, care conferă alimentelor aroma lui distinctivă. Usturoiul eliberează, de asemenea, gaze distinctive atunci când este tăiat și se amestecă cu bacteriile care emit gaze, provocând o respirație parfumată.

În momentul digestiei componentele lui secundare sunt absorbite în fluxul sanguin și transportate în plămâni. Astfel, se realizează respirația urât mirositoare. 

Ai mâncat usturoi și vrei să scapi de mirosul neplăcut? Iată câteva soluții la îndemâna oricui
Pixabay

Cum scăpăm de mirosul deranjant provocat de usturoi

Nu trebuie să eviți acest aliment, mai ales pentru că are în compoziție magnenziu, mangan, fosfor, cupru, vitaminele B6, C și seleniu. Beneficiile lui pentru sănătate merită și este posibil să contracarăm efectul lui mirositor. Noi avem soluția!

  • Mănâncă produse precum mere, spanac sau mentă. Dacă luați o masă deosebit de bogată în usturoi, mâncați mere ca desert sau mestecați frunze de mentă proaspătă. Un studiu a indicat că componența chimică a merelor crude sau încălzite, salată verde și mentă a ajutat la deodorizarea respirației de usturoi. Ceaiul verde fierbinte și sucul de lămâie pot ajuta, de asemenea.
  • Foloseste uleiuri esentiale. Acestea pot fi adăugate în apele de gură pe bază de alcool. Pe lângă împrospătarea respirației, unele au și proprietăți antibacteriene. De asemenea, vă puteți face propria apă de gură de casă cu uleiuri esențiale și un ulei ajutător (nucă de cocos, migdale dulci sau măsline). Uleiurile cu beneficii dovedite pentru eliminarea respirației urât mirositoare includ: mentă, rozmarin, smirnă sau eucalipt. Strângeți 1 linguriță de ulei purtător cu o picătură de ulei de mentă în gură pentru a vă ajuta să scăpați de particulele alimentare, bacterii și mirosuri.

  • Consumă ceai verde. Bea o ceașcă fierbinte de ceai verde după masă. Aceasta îți va reduce temporar mirosul până când poți ajunge la baie să te speli pe dinți. Într-un studiu din 2014, un număr de 15 participanți au folosit o apă de gură cu ceai verde și au găsit-o comparabilă cu apa de gură antiseptică pentru eficacitatea antiplacă. Potrivit unei alte analize a studiilor, ceaiul verde a reușit să reducă respirația urât mirositoare și să prevină creșterea bacteriilor.

  • Bea lapte sau iaurt. Lactatele sunt un remediu bine cunoscut pentru respirația urât mirositoare. ResearchTrusted Source arată că laptele după consumul de usturoi poate îmbunătăți semnificativ respirația înțepătoare. Pentru a folosi această metodă, beți un pahar de lapte sau iaurt cu conținut ridicat de grăsimi după o masă care conține alimente cu miros puternic, cum ar fi usturoiul sau ceapa.