O nouă tehnică de a adormi în două minute a fost postată pe TikTok de către un internaut. Astfel, dacă te numeri printre persoanele care suferă de insomnii sau adorm foarte greu, atunci merită să încerci această tehnică militară. A fost creată pentru soldații din armată ca să-i ajute să adoarmă în orice condiție. Chiar și pe câmpul de luptă. 

După cum știm, pentru un soldat, somnul este crucial. Aceștia își petrec foarte mult timp fără somn. De aceea, tehnica militară a fost creată în armată pentru a-i ajuta pe aceștia să adoarmă oricând, în orice tip de mediu. Chiar dacă se află pe câmpul de luptă, iar împrejurimile sunt afectate de zgomot și incomoditate, aceștia vor adormi.

Ce spune cercetătorul despre această tehnică

„Tehnica a fost creată în armată pentru a ajuta soldaţii să adoarmă oricând, oriunde, chiar şi pe câmpul de luptă când mediul este inconfortabil şi zgomotos – somnul pentru un soldat este crucial.

Potrivit cercetărilor mele, tehnica a fost creată mai mult pentru piloţii de vânătoare care trebuie să fie atenţi tot timpul. Pentru început, respiraţi adânc şi relaxaţi-vă fiecare parte a corpului – din cap până la degetele picioarelor.”, a explicat tânărul pe TikTok.

Ai insomnii? Iată tehnica militară care te va ajuta să adormi în numai 2 minute
pixabay.com

Pașii pentru această tehnică

„Relaxează-ţi muşchii frunţii. Ochii, obrajii, mandibula şi axează-te pe respiraţie. Apoi coboară spre gât şi umeri. Asigură-te că umerii nu sunt încordaţi. Lasă-i cât de jos poţi şi ţine mâinile moi pe lângă corp, inclusiv palmele şi degetele.

În tot acest timp, imaginează-ţi că eşti cuprins de o senzație de căldură de la cap până la degetele mâinilor, apoi de la piept până în vârful picioarelor. Acum inspiră adânc și expiră încet, relaxează-ți pieptul, stomacul, coapsele, genunchii, gambele și laba piciorului.”, a mai adăugat acesta.

Este important să-ți eliberezi mintea de orice gând sau stres. Imaginează-ți că ești într-un loc care te relaxează. De exemplu, într-un canoe, pe un lac sau într-un hamac de catifea, uitându-te la cer. Dacă începi să te gândești la altceva, repetă-ți în gând timp de 10 secunde: „Nu gândi!”