Biserica este unul dintre cele mai sfinte locuri unde credincioșii merg pentru a fi cât mai aproape de Dumnezeu. Mulți își găsesc liniștea și pace sufletească în acest loc, unde domește pacea.

În România există mii de biserici, însă câteva sunt considerate speciale. Acest statut le este oferit de poveștile și istoriile care datează de foarte mulți ani. În cazul de față, în țara noastră există o biserică ale cărei uși se deschid și se închid singure.

1. Unde se află biserica ce se deschide de una singură. Este considerată făcătoare de minuni

Cei care iubesc să călătorească și să cunoască locuri sfinte și pline de însemnătate, trebuie neapărat să ajungă în Satul Mare. Acolo se află Biserica Kigye din Carei, cu o poveste emoționantă.

Această biserică este considerată una făcătoare de miuni. Anual, de Sfânta Maria, la miezul nopții, ușile bisericii se deschid singure, fără a fi nevoie de intervenția cheilor sau a unei persoane. După ce trec 24 de ore, se spune că se închide singură. Locul este unul de vis, iar cei curioși își pot răspunde la întrebări doar mergând acolo.

@rauldumitruv Biserica făcătoare de minuni.🥰#romania #tiktok #tiktokromania #foryourpage #foryoupage #foryou #5pasidebine #travel #fyp #fypシ ♬ Take Me To Church – Hozier

2. Cea mai puternică rugăciune făcătoare de minuni este a Fecioarei Maria

O, Preacurată Maică a Domnului, a puterilor de sus, împărăteasa cerului și a pământului, atotputernică apărătoare și tărie a noastră, primește această cântare de laudă și de mulțumire de la noi, nevrednicii robii tăi. Înalță rugăciunile noastre la tronul lui Dumnezeu și Fiul tău, ca să fie milostiv nedreptăților noastre.

arhivă

Să adauge harul Său tuturor celor ce cinstesc preacinstit numele tău și cu credință și cu dragoste se închină făcătoarei de minuni icoanei tale.

Că nu suntem vrednici să fim miluiți de Dânsul și pentru aceasta năzuim la tine, că ești acoperitoarea noastră și grabnică ajutătoare.

Auzi-ne pe noi, cei ce ne rugăm ție; ocrotește-ne pe noi cu atotputernicul tău Acoperământ și cere de la Dumnezeu Fiul tău să dea păstoriților noștri sfințenie, ca să privegheze și să ocârmuiască sufletele noastre;

pixabay

ocârmuitorilor de orașe, înțelepciune și putere; judecătorilor, dreptate și necăutare la față; învățătorilor, minte și smerită înțelepciune; asupriților, răbdare; asupritorilor, frică de Dumnezeu.

Celor mâhniți, răbdare și bucurie duhovnicească; neînfrânaților, înfrânare; și nouă, tuturor, duhul înțelepciunii și al cucerniciei, duhul milostivirii și al blândeții, duhul curăției și al dreptății. Așa, Doamnă preasfântă, milostivește-te asupra noastră și asupra neputinciosului tău popor.

3. Rugăciunea către Maica Domnului se rostește pe data de 15 august

Pe cei rătăciți povățuiește-i pe calea cea bună, pe cei bătrâni îi sprijinește, pe prunci îi păzește și pe noi, pe toți, ne apără și ne ocrotește cu milostivirea ta.

Pe toți, scoate-ne din adâncul păcatului și ne luminează ochii inimii noastre spre căutarea mântuirii. Milostivă fii nouă aici, în această viață, iar la înfricoșătoarea judecată să te rogi pentru noi către Fiul tău și Dumnezeul nostru.

doxologia.ro

Că tu, Doamnă, ești slava celor cerești și nădejdea pământenilor.

Tu ești, după Dumnezeu, nădejdea și apărătoarea noastră, a tuturor celor ce ne rugăm ție cu credință. Deci ne rugăm ție, Atotputernică ajutătoarea noastră, și ție ne predăm pe noi înșine, unul pe altul și toată viața noastră, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.